Pretraga

Ne čekajte zadnji tren: Ostalo je manje od 24 sata za prijavu ispita državne mature

A- A+

Sutra u 12 sati, zaključuju se prijave predmeta za državnu maturu, koja ove godine starta 6. lipnja u 9 ujutro, kada će se pisati biologija. Trendovi iz NCVVO-a pokazuju da će opet među najčešće prijavljenim izbornim predmetima biti fizika, biologija te politika i gospodarstvo. Prošle godine najviše pristupnika pisalo je hrvatski jezik A razine (24.174 kandidata), a od izbornih predmeta fiziku (8.719).

Drugog veljače u 12 sati više nećete moći prijaviti ispite državne mature, što je dakle vremenski period manji od 24 sata. Ako nekim slučajem još niste to učinili temeljito pročitajte i prihvatite Opće uvjete prijava ispita državne mature i studijskih programa. Obzirom da su različite upute za različite kategorije pristupnika pa iz NCVVO-a naglašavaju važnost praćenja stranica Centra te www.postani-student.hr.

Izdvojeni članak

Evo koje je izborne predmete najviše učenika odabralo za državnu maturu

Podsjetimo da se studijski programi mogu prijaviti sve do 18. srpnja. Taj krajnji rok dakako ne vrijedi za fakultete koji ranije imaju prijemne ispite.

Prošle godine je od obveznih predmeta najviše maturanata i ostalih pristupnika je prijavilo hrvatski jezik više razine, dok je kod izbornih predmeta prednjačila fizika.

Privremeni podaci iz NCVVO-a pokazuju da bi se slični trendovi mogli ponoviti. Maturanti i ostali pristupnici očito nisu obeshrabreni podatkom da je fiziku prošle godine ‘pao’ gotovo svaki peti kandidat.

Konretnije od 8.719 pristupnika, nije ju položio 1.781 učenik. Ipak treba reći da ju je svaki deseti kandidat napisao za pet.

Ne čekajte zadnji tren: Ostalo je manje od 24 sata za prijavu ispita državne mature
Share via
Copy link
Powered by Social Snap