Pretraga

Nema para za najbolje: Jedan od najvećih gradova ukinuo nagradu za najmaturante

A- A+

Posljednjih pet godina grad Osijek dodjeljivao je novčane nagrade najboljim maturantima generaciji. Prošle godine tu nagradu od 1.000 kuna je dobilo 110 učenika iz 18 škola, ali ove godine ona neće biti dodijeljena.

Foto: srednja.hr

Nastava je davno završena, završni radovi u strukovnim školama obranjeni, a posljednji ispit državne mature učenici su napisali u petak. Uspjehe maturanata od 2015. godine Grad Osijek honorirao je jednokratnom novčanom pomoći. Lani je tako nagradu od 1.000 kuna dobilo 110 učenika, ali za najbolje ovogodišnje maturante – novca nema, doznaje Glas Slavonije. Listu se javio otac jednog izvrsnog učenika, sportaša i sudionika u natjecanjima znanja. Smatra, nepravedno je što Grad neće honorirati uspjehe ovogodišnje generacije.

Izdvojeni članak

Izvrsnost se itekako isplati: U ovom gradu 110 najboljih maturanata dobiva po tisuću kuna

Iz gradske uprave za Glas Slavonije rekli su kako su sredstva predviđena za nagrade najmaturantima preusmjerena u fond kojim Grad pomaže gospodarstvu.

– U proračunu Grada Osijeka za 2020., između ostaloga, osigurali smo sredstva za potporu najboljim učenicima i studentima u obliku stipendija, potpora, nagrada i kredita. Kao i prošle godine, riječ je o iznosu od 110 tisuća kuna kojim bi se nagradilo 110 najmaturanata grada Osijeka. Međutim, kako je pandemija bolesti COVID-19 velikim dijelom poremetila nastavnu godinu i sam nastavni proces te dovela učenike donekle u neravnopravan položaj i s nemogućnošću da svoju darovitost iskažu na pravi način, odlučili smo dio sredstava usmjeriti na pomoć gospodarstvenicima i oporavak privrede našeg grada, odgovorili su iz Grada za Glas Slavonije.

Dodaju, tradiciju nagrađivanja najboljih maturanata nastavit će u idućim školskim godinama.

novac kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap