Pretraga

Nevjerojatan potez splitskih maturanata: Pogledajte što su napravili s viškom novca od maturalne

A- A+

Razdoblje maturalnih zabava je iza nas. I dok stižu nove generacije maturanata, jedna, ona IV. gimnazije ‘Marko Marulić’ Split, ostat će dugo zapamćena po svom jučerašnjem potezu. Od organizacije maturalne večeri ostalo im je viška novca kojeg su odlučili pokloniti odjelu dječje onkologije KBC-a Split.

Umjesto da organiziraju ‘reprizu maturalne večeri’ ili sličan događaj na kojemu će se još jednom ludo zabaviti, maturanti splitske IV. gimnazije ‘Marko Marulić’ višak novca od organizacije maturalne odlučili su utrošiti na donaciju odjelu dječje onkologije KBC-a Split.

Kupili tri hladnjaka i mnoštvo društvenih igara za djecu

Izdvojeni članak

Maturalna haljina na poklon za one koje si ju ne mogu priuštiti!

– Mi smo na početku godine odmah naišli na neke novosti u vezi organizacije maturalne zabave, ove godine su se roditelji angažirali i pomogli nam stvarno dosta. Kad se skupljao novac za maturalnu večer znali smo da će nam ostati višak jer smo se htjeli osigurati od neplaniranih troškova. Novca je na kraju ostalo, a na jednom maturalnom odboru raspravljali smo što ćemo s njime i na prijedlog nekih roditelja i učenika odlučili smo ga nekako donirati odjelu dječje onkologije KBC-a Split, kaže nam jedan od inicijatora ideje, maturant Petar Dragan.

Sljedeći korak bio je stupiti u kontakt s vodstvom tog odjela i doznati što im je potrebno, odnosno koji bi bio najbolji način za utrošiti taj novac.

– Vodstvo odjela se složilo kako su im tijekom cijele godine, a posebice u ovim vrućim danima potrebni hladnjaci. Mi smo odmah krenuli u potragu i kupnju tri hladnjaka. Za ostatak novca koji je ostao kupili smo društvene igre, bojice, slikovnice… sve ono što djeci može pomoći kako bi njihov boravak u bolnici bilo što opušteniji, prepričava nam Petar.

Poticaj drugim učenicima da nastave ovu praksu

Izdvojeni članak

Dobra vila iz Osijeka za maturalnu opremila 34 djevojke koje si nisu mogle priuštiti haljinu

Svoje poklone maturanti su predali ovoga petka. Tako su mali pacijenti i bolničko osoblje dobili ono što im je najviše trebalo, a ovi mladi velikog srca zadovoljstvo koje se riječima teško može opisati.

– Naš je cilj bio izmamiti osmjeh na njihova lica da u društvu igraju igre i smiju se unatoč njihovoj bolesti. Donaciju su vodstvo odjela i pacijenti primili s oduševljenjem i zahvalnošću na empatiji i pomoći. Nadam se da smo mi tek prvi u nizu onih koji će na ovaj način ‘uložiti’ ostatak novca. Naša glavna ideja bila je potaknuti ostale škole i ostale maturante da na ovakav ili sličan način pomognu nekome. Vjerujte mi, pomoći nekome i vidjeti osmjeh te djece znači mnogo, kaže nam za kraj Petar.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap