Pretraga

Nije dobro: Pitali smo čitatelje koju ocjenu očekuju na maturi iz Biologije

A- A+

Biologiju maturanti nerijetko opisuju jednim od težih predmeta državne mature, pretežito zato što nije dovoljno ‘štrebanje’ gradiva napamet, nego učenici moraju pokazati razumijevanje naučenog. Prošle godine najčešće ocjene bile su dvojka i trojka, odnosno 2,37. Ni ove godine očekivanja čitatelja nisu naročito veća.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

Nakon ispita mature iz Biologije koji se pisao u ponedjeljak i čija su rješenja već objavljena, porazgovarali smo s nekoliko maturanata, a tom prilikom i proveli anketu s pitanjem ‘Koju ocjenu očekujete na maturi iz Biologije?’.

Do trenutka pisanja ovog teksta (11. lipnja u 15:07h) u anketi je sudjelovalo 2.483 čitatelja. Najveći postotak, njih 28,76% očekuje iz ovog ispita dvojku. Da će dobiti odličan smatra 21,10% sudionika ankete, a približno isti broj sudionika očekuje ocjenu dobar (20,90%). Čak 16,46% onih koji su glasali u anketi smatra da će na ispitu mature iz Biologije dobiti nedovoljan, dok najmanji postotak sudionika očekuje četvorku. Takvih je 12,95%.

– Ne znam za ostale, ali meni je ispit bio jako težak jer nisam imala biologiju od osnovne škole pa sam neke stvari morala sama nadoknaditi, ispričala nam je nakon ispita Tena, maturantica Srednje škole Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda, koja ne gubi nadu da će ipak prikupiti potreban broj bodova za dovoljan.

Podsjetimo, lani je bodovni prag za dvojku na ovom ispitu bio 30%, a pragove za ostale ocjene možete vidjeti ovdje.

Nije dobro: Pitali smo čitatelje koju ocjenu očekuju na maturi iz Biologije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap