Nizozemska te zove: Još jedan Dutch trip za sve koji žele studirati u ovoj zemlji vrhunskih sveučilišta

U listopadu ove godine otputovali smo s agencijom Integral Edukacijski Programi i maturantima u Nizozemsku kako bismo obišli nekoliko sveučilišta koje su maturanti htjeli upisati. Četiri dana bila su i više nego dovoljna da osjetimo kako Nizozemska funkcionira, prođemo nekoliko različitih fakulteta i popričamo sa studentima o njihovim iskustvima. Maturanti koji su tada bili u Nizozemskoj vratili su se uzbuđeniji nego prije polaska, s velikim iščekivanjem svojeg budućeg studentskog života u Nizozemskoj. Ovoga puta to možeš biti i ti, jer se još jedan Dutch Trip organizira u veljači!

University of Tilburg | foto: srednja.hr

Na vidiku je novi Dutch trip, odnosno put u Nizozemsku s ciljem upoznavanja tamošnjih sveučilišta. I ovoga puta agencija Integral Edukacijski Programi vodi zainteresirane maturante u Nizozemsku gdje će ih provesti po nekoliko sveučilišta, na kojima će maturanti moći saznati sve informacije o fakultetima iz prve ruke.

Na prošlom Dutch tripu, kojem smo i mi prisustvovali, zajedno s 11 budućih nizozemskih studenata, posjetili smo Haag, Tilburg, Eindhoven i Amsterdam. Premda kratko putovanje od četiri dana, to je bilo sasvim dovoljno za dobivanje feelinga Nizozemske, ali i stjecanje novih prijateljstava.

Odlučila sam otići na Dutch trip kako bih vidjela kako ta sveučilišta izgledaju u stvarnom svijetu, kako bih vidjela mogu li se uopće tamo zamisliti da studiram. Isto tako, htjela sam upoznati ljude koji su se odlučili na isti pothvat kao i ja, kako bi s njima podijelila svoje dosadašnje iskustvo s pripremanjem papirologije, da čujem njihova iskustva te da ih upoznam općenito, rekla nam je maturantica Petra koja je prisustvovala prvom putovanju u Nizozemsku.

15 zanimljivih činjenica o studiranju u Nizozemskoj

Ovoga puta IntegralEdu vodi zainteresirane za studiranje u inozemstvu u posjet trima sveučilištima, Rotterdam UAS Business School u Rotterdamu, Fontys UAS u Tilburgu i HAN UAS u Arnhemu. Na svim sveučilištima upoznat ćeš profesore i studente koji će te upoznati s fakultetima i koji će ti odgovoriti na bilo koje tvoje pitanje.

Petra nam je otkrila kako je odlazak u Nizozemsku za nju bio pun pogodak.

Odlazak na Dutch trip mi je bio i više nego koristan. Kad sam vidjela kako to sve izgleda i čula priče studenata koji studiraju tamo odmah sam se htjela prebaciti i početi sa studiranjem. Uz to, upoznala sam odlične ljude iz Hrvatske koji će uskoro, kao i ja, napraviti veliki korak i odseliti se 1.500 km dalje od svojeg doma, govori nam Petra.

Drugo putovanje u Nizozemsku se održava od 11. do 14. veljače 2019., a broj mjesta je ograničen. Prijave traju do 18.1., stoga požuri s prijavom! Za tebe je osiguran besplatan smještaj i obroci, a na tebi je da se pobrineš za troškove putovanja avionom. Kao pratnja, i ovoga puta ide stručni savjetnik za obrazovanje koji se brine o svemu. Više informacija o putovanju možeš saznati ovdje.

Ovo putovanje namijenjeno je isključivo klijentima agencije IntegralEdu koji prijavljuju minimalno jedno od tri sveučilišta koja će se posjetiti. Zato, ako želiš studirati negdje vani, pogledaj što ti sve IntegralEdu može ponuditi.

Svima bih preporučila da prije upisivanja studija pogledaju mjesto gdje se žele upisati. Jedno je vidjeti slike fakulteta i grada na internetu, a drugo je doći i fizički doživjeti sve. Želim upisati International Business Administration na Tilburg Universityju i Dutch trip mi je pomogao da se zaljubim u to mjesto i da još više učvrstim svoju odluku, za kraj nam je rekla Petra.

Da dobiješ još bolji uvid u to kako će izgledati ovaj Dutch trip, pogledaj video našeg prošlog putovanja.

Odgovori