Pretraga

Norijada je počela: Ministrica obrazovanja upozorila maturante na jednu važnu stvar

A- A+

Za oko 40.000 hrvatskih učenika danas je posljednji dan nastave. Maturanti se opraštaju od jednog velikog životnog razdoblja – svojih školskih dana, a to će proslaviti na današnjoj norijadi. Poruku uoči norijade maturantima je poslala ministrica znanosti i obrazovanja, a u njoj im skreće pozornost na to da prilikom odabira studija vode računa o mogućnosti za kasnije zapošljavanje.

Dio maturanata već se okupao u Manduševcu| foto: Markom Matijević; srednja.hr

– Drage učenice i učenici, nadam se da uspješno privodite kraju svoje srednjoškolsko obrazovanje. Nadam se i vjerujem da ćete s uspjehom položiti državnu maturu ili završne ispite i da ćete nakon toga naći svoje mjesto ili na fakultetima, visokim školama i veleučilištima, ili se uspješno zaposliti i naći kvalitetan posao, ili, zašto ne, sami osnovati tvrtku i samozaposliti se. Kod izbora fakulteta molim vas da vodite računa o tome kakve su vam mogućnosti za kasnije zapošljavanje nakon fakulteta i ja se nadam i vjerujem da ćete svi, nakon ovih, pomalo ludih dana, na završetku srednjoškolskog obrazovanja sretno ući ili u studentske ili u poslovne vode, poručila je Divjak maturantima.

Podsjetimo, u nekim krajevima Hrvatske norijada je počela još u ponedjeljak, a posebno je veselo bilo u Varaždinu.

Najviše maturanata očekuje se u Zagrebu. Okupljanje je već počelo, a oko 8.000 njih s Trga bana Jelačića točno u podne kreće prema Bundeku gdje će im se pridružiti još 2.000 učenika. Dio zagrebačkoh maturanata, kao što možete vidjeti na fotografiji u nastavku, već se jutros okupao u Manduševcu.

https://www.instagram.com/p/BxwmQjhnCP7/

 

U videu pogledajte atmosferu sa zagrebačke norijade:

Sve najnovije informacije o norijadi i državnoj maturi pratite na našem Instagram profilu Državna matura i našoj Facebook stranici Maturanti 2019. te u grupi Državna matura. Vijesti o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Više o norijadi 2019. čitajte na sljedećim poveznicama:

[FOTO] U pojedinim gradovima norijada je već počela: Pogledajte kako feštaju Varaždinci

Vremenska prognoza za norijadu se mijenja i to na gore: Ovakvo nas vrijeme očekuje diljem Hrvatske

Kreće kaos: Zbog sutrašnje norijade u Zagrebu se privremeno obustavlja promet

Prvi doznajemo tko će sve zabavljati gotovo 10.000 zagrebačkih maturanata na norijadi

Gađanje brašnom je out: Plan ovih maturanata za norijadu oduševit će svakoga

13 situacija koje će se dogoditi na svakoj norijadi

Norijada u ovom gradu traje čak tri dana: Donosimo detaljan raspored varaždinske ‘Maturantike’

Copy link
Powered by Social Snap