Pretraga

Objavljena su rješenja ispita mature iz Biologije i Filozofije: Pogledajte što su točni odgovori

A- A+

Proteklog ponedjeljka na državnoj maturi pisali su se ispiti iz Biologije i Filozofije. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je točna rješenja tih ispita, odnosno ključ za odgovore.

Foto: M. Gelenčir

Biologija je drugi najpopularniji izborni predmet na ovogodišnjoj državnoj maturi, a taj ispit pisalo je u ponedjeljak oko 4.900 pristupnika. Troje učenika s kojima smo porazgovarali nakon testa, reklo nam je kako im ispit nije bio pretežak.

– Nemam niti jedan zadatak koji bih istaknula kao najteži, svi su mi bili podjednako teški, rekla nam je nakon ispita maturantica Helena, ali kasnije se prisjetila da joj je nešto teže bilo pitanje o pajasenu i koju prilagodbu je stekao.

Osim Biologije, u ponedjeljak se pisala Filozofija.

Točna rješenja ta dva ispita, odnosno ključ za odgovore, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je ovoga četvrtka, a možete ih vidjeti u nastavku. Napomene: u prvom dijelu dokumenta nalaze se zadaci, a u drugom ključ za odgovore. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Biologija

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.26 MB]

Filozofija

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.09 MB]

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap