Pretraga

Objavljena rješenja ispita mature iz Kemije i Sociologije: Evo kako ste trebali odgovarati na pitanja

A- A+

Ispit državne mature iz Kemije u srijedu je pisalo 3.434 pristupnika, a Sociologiju njih 398. Kao što je to bio slučaj i s većinom ostalih ispita, 48 sati nakon provedbe Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je točno rješenje tog ispita, odnosno ključ za odgovore.

Foto: M. Gelenčir

– Kemija mi je ove godine najteži ispit, definitivno. Oduvijek sam se bojao Matematike i Fizike, ali Kemija je duplo teža. Osjećam se u nepravednoj poziciji, kao da je NCVVO odlučio ove godine napraviti sve što je u njihovoj moći da nam maksimalno otežaju situaciju, iako je ionako nepovoljna. Bilo je jako puno zadataka preračunavanja, više nego u prijašnjim maturama, a svaki od njih je bio iznimno zahtjevan, rekao nam je maturant Tin nakon ispita iz Kemije koja se pisala u srijedu.

Iako su maturanti s kojima smo porazgovarali nakon ispita podijeljenih stavova oko njegove težine, većina je mišljenja da je bio teži od onog prethodnih godina.

Istoga dana pisao se i ispit iz Sociologije.

– Po meni je ispit bio dosta zahtjevan jer nisam baš imala puno vremena za pripremiti se i mislim da je sat i pol premalo vremena za riješiti cijeli ispit s obzirom na to da ima puno opširnih pitanja, rekla nam je, pak, nakon Sociologije maturantica Anita.

Rješenja, odnosno ključeve za odgovore oba ispita, NCVVO je objavio ovoga pretka, a možete ih vidjeti u nastavku. Napomena: u prvom dijelu dokumenta nalaze se zadaci, a potom točni odgovori. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Kemija

Sociologija

Download [1.29 MB]

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Objavljena rješenja ispita mature iz Kemije i Sociologije: Evo kako ste trebali odgovarati na pitanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap