Pretraga

Objavljena rješenja mature iz tri izborna predmeta: Doznajte kako ste riješili Geografiju, Glazbeni i Vjeronauk

A- A+

Prošloga tjedna, između ostalog, na državnoj su se maturi pisali izborni predmeti Geografija, Glazbena umjetnost i Vjeronauk. Kako je iza nas bio vikend kojemu je prethodio i državni praznik, rješenja tih ispita objavljena su danas i dostupna u nastavku. 

Geografija 

Ove je godine državnu maturu iz Geografije prijavio je ukupno 461 kandidat. Nakon pisanja tog ispita porazgovarali smo s par pristupnika, koje su na ovogodišnjoj Geografiji dočekale neke važne promjene. Povećan je tako broj zadataka sa 60 na 76, a povećano je i vrijeme pisanja s 90 na 120 minuta. 

Ipak, ono što ih je zabrinulo bilo je uvođenje novog tipa zadataka, za koje su nam maturanti rekli kako nisu bili nimalo jednostavni. Prilikom odgovaranja na neka od pitanja, kažu, više su imali osjećaj da pišu Politiku i gospodarstvo, nego Geografiju. Sve dojmove s ovogodišnje mature iz Geografije možete pročitati ovdje

Rješenja iz ovog predmeta možete vidjeti u dokumentima u nastavku, a prije toga pogledajte prošlogodišnje pragove prolaznosti iz Geografije, kada je za dvojku bilo potrebno točno riješiti 26 posto ispita.

Državna matura 2016/17_ Geografija_ Ispitna knjižica 1 by srednja.hr on Scribd

Državna matura 2016/17_ Geografija_ Ispitna knjižica 2 by srednja.hr on Scribd

Državna matura 2016/17_ Geografija_ Ključ Za Odgovore by srednja.hr on Scribd

Državna matura 2016/17_ Geografija_ List Sa Odgovorima by srednja.hr on Scribd

Vjeronauk 

Ispit iz Vjeronauka ove je godine na državnoj maturi prijavilo 279 osoba. Ispit se pisao ukupno 70 minuta, a ispitivalo se znanje iz tri cjeline: Temelji kršćanske vjere, Život i povijest Crkve te Kršćanska vjera i život u suvremenom svijetu . Ukupno, pristupnici mogu na ovome ispitu postići maksimalnih 45 bodova.
Kako ste na ova pitanja trebali odgovarati, pogledajte u nastavku. 

Lani je za dvojku bilo potrebno riješiti 29 posto, a kako su izgledali pragovi za ostale ocjene, možete vidjeti na sljedećoj slici.

VJE D-S032.pdf by srednja.hr on Scribd

VJE ključ za odgovore.pdf by srednja.hr on Scribd

Državna matura 2016/2017_Vjeronauk_List Sa Odgovorima by srednja.hr on Scribd

Glazbena umjetnost 

U petak su maturanti polagali ispit iz Glazbene umjetnosti, kojeg je prijavilo 107 pristupnika. Ispit se sastojao od dvije cjeline – Teorija i Analiza glazbenih primjera. Pristupnici su na Glazbenoj umjetnosti morali riješiti ukupno 51 zadatak na obje cjeline, koji im maksimalno mogu donijeti 100 bodova.

Koji su točni odgovori ispita iz Glazbenog, provjerite u nastavku, a prije toga bacite pogled na prošlogodišnje pragove prolaznosti iz ovog predmeta.

Državna matura 2017_ Glazbena umjetnost_Teorija by srednja.hr on Scribd

Državna matura 2017_ Glazbena umjetnost_Analiza glazbenih primjera by srednja.hr on Scribd

Državna matura 2017_ Glazbena umjetnost_Ključ Za Odgovore by srednja.hr on Scribd

Državna matura 2017_ Glazbena umjetnost_List Sa Odgovorima by srednja.hr on Scribd

Objavljena rješenja mature iz tri izborna predmeta: Doznajte kako ste riješili Geografiju, Glazbeni i Vjeronauk
Share via
Copy link
Powered by Social Snap