Pretraga

Objavljena rješenja osnovne razine Matematike: Pogledajte koliko ste bodova skupili

A- A+

Osnovnoj razini ispita Matematike na državnoj je maturi u ljetnom roku pristupilo 19.862 maturanata. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je rješenja.

Dopuna teksta 15. srpnja u 11:14h: Nakon ocjenjivanja ispita objavljen je novi ključ za odgovore na obje razine Matematike, a možete ga vidjeti OVDJE.

matematika matura

Foto: M. Gelenčir, srednja.hr

Kako smo izvijestili, od zadataka na koji su maturanti nakon ispita najburnije reagirali bio je onaj u kojemu su morali izračunati štednju grupe ljudi. Maturanti s kojima smo razgovarali nisu nam detaljno znali pojasniti kako je glasio taj zadatak. No iz njihova se prepričavanja može zaključiti kako im je u zadatku bila dostupna informacija da osoba X ima više kuna od osobe Y (bila je poznata konkretna brojka), a osoba Y četiri puta više od osobe Z, te je temeljem tako zadanih brojki trebalo izračunati štednju grupe.

– Previše me zbunio zadatak u kojem se spominjala ukupna štednja ekipe, ostavila sam ga prazno jer sam se u tom trenutku naživcirala, rekla nam je Tada maturantica Lara.

Zadatke i rješenja tog ispita NCVVO je objavio danas, možete ih vidjeti u dokumentu u nastavku, s time da se u dokumentu prvo nalaze zadaci, a potom ključ za odgovore. Iako se pragovi prolaznosti određuju za svaku godinu zasebno, napomenimo ovom prilikom kako je lani prag prolaznosti na A razini Matematike bio 25%, a pragove za druge predmete možete vidjeti ovdje.

Napomena: ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, osvježite stranicu.

Objavljena rješenja osnovne razine Matematike: Pogledajte koliko ste bodova skupili
Share via
Copy link
Powered by Social Snap