Pretraga

Objavljena rješenja za maturu iz Geografije: Pogledajte koliko ste točnih odgovora imali

A- A+

Stigla su rješenja s mature za Geografiju. Ovaj izborni predmet polagalo je nešto više od 500 maturanata, a neki od njih su nam otkrili kako su im najviše problema zadala pitanja s proširenim odgovorima. Svi koji su pisali ovaj ispit sada mogu provjeriti na što su sve odgovorili točno, a što su pogriješili.

papir s mature i globus geografski

Foto: srednja.hr | Pexels

Ovog tjedna 513 maturanata pisalo je ispit državne mature iz izbornog predmeta – Geografije. NCVVO je dva dana nakon ispita objavio rješenja tako da svi koji su ga polagali sada mogu otprilike izračunati koliko bi bodova mogli imati.

Najteži zadaci s proširenim odgovorima

Maturanti s kojima smo razgovarali nakon pisanja ispita Geografije otkrili su nam kako im je najteži dio bio zadaci s proširenim odgovorima. Ta pitanja mučila su i maturanticu Tijanu iz Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima.

– Ispit je bio težak, ali moglo je biti i gore. Najteži dio su mi bili zadatci proširenog odgovora gdje smo se trebali raspisati jer ako nisi upoznat sa zadanim problemom, odmah imaš 0 bodova, ispričala nam je Tijana.

Izdvojeni članak

Maturanti su danas pisali Geografiju: Za neke zadatke bilo je potrebno znanje iz logike i matematike

Nekima je ‘prava’ matura bila teža nego probna

S njom se složila i maturantica Marina iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu.

–  Najteži su bili zadaci dugog odgovora, po meni i teži nego pretprošle godine i na ovogodišnjoj probnoj maturi. Za jedan zadatak dugog odgovora nisam mogla smisliti još jedan primjer, objasnila nam je Marina.

Izdvojeni članak
na stolu ispit iz engleskog jezika na državnoj maturi

Maturanti nam otkrili koju ocjenu očekuju iz Engleskog: Skromnosti nije nedostajalo

Za neke zadatke bila je potrebna logika i matematika

Dodala je i kako je bilo dosta zadataka za koje nije bilo potrebno učenje, već logičko razmišljanje, a na nekim zadacima i matematika.

– Dobili smo kartu intenziteta pothranjenost i gladi u svijetu te smo trebali smisliti tri načina da se smanji glad na primjeru tri države. Smislila sam samo dva primjera, a trećeg sam se sjetila u zadnji tren. Nisam baš zadovoljna svojim primjerima, navela je maturantica Marina.

U dokumentu ispod nalazi se cijeli ispit i rješenja tako da možete provjeriti koji je točan odgovor bio na ovo, ali i na sva ostala pitanja. Ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je ponovno učitati stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr

Copy link
Powered by Social Snap