Pretraga

Objavljene formule koje se koriste na ispitima mature

A- A+

Na predstojećim ispitima državne mature svi pristupnici bit će strogo ‘čuvani’ i promatrani da ne prepisuju, a na ispit mogu ponijeti samo kemijsku, kalkulator i mnogo znanja. Pri pisanju pismenih ispita iz Matematike, Kemije i Fizike svakome će biti potrebne formule kako bi točno riješili zadatke.

Osim što na ispitima državne mature ne možete ponijeti bilokakav kalkulator, već samo one koji nemaju postavke opisane ovdje, također ne smijete imati svoje formule. Sve što vam treba je ipak samo kemijska i kalkulator.

Što se tiče formula na ispitima iz Matematike, Fizike i Kemije, pristupnici će uz svaki ispit dobiti posebnu knjižicu formula. Sve što stoji u toj knjižici formula sasvim je dovoljno kako bi postavljeni zadaci bili uspješno riješeni.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja već je objavio knjižice formula koje će učenici dobiti, tako u nastavku možete vidjeti službene formule koje će svaki pristupnik imati na stolu kraj svog ispita državne mature. Dosad su objavljene knjižice formula iz Fizike i Matematike, a u sljedećih mjesec dana bit će javno dostupne i formule iz Kemije, doznajemo iz NCVVO – a.