Objavljeni pragovi prolaznosti za ljetni rok državne mature 2016. godine

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja danas je objavio privremene rezultate ljetnog roka državne mature 2016. godine. Do 15. srpnja se možete žaliti, ako mislite da imate razloga za to, a konačni rezultati su 18. srpnja. No, uz rezultate je NCVVO objavio i pragove prolaznosti za svaki pojedini predmet pa možete vidjeti po kojim ste kretirijima zavrijedili određenu ocjenu.

Iz NCVVO-a su nas obavijestili da je ljetnom roku državne mature pristupilo ukupno 35.527 kandidata. Od tog broja 12.977 su bili gimnazijalci, 17.638 učenici strukovnih škola, dok je ostalih bilo 4.912. Svi ti pristupnici danas su od 12 sati mogli provjeriti ostvarene rezultate, koji će biti konačni u ponedjeljak 18. srpnja.

Zajedno s rezultatima, objavljeni su i pragovi prolaznosti za sve predmete koji su pisani. Oni ni ove godine, nisu bili pretjerano različiti od onih prethodnih godina, a kakvi su bili precizno pogledajte u galeriji ispod.

Još jednom vas upućujemo da s liste prioriteta obrišete predmete koje nikako ne mislite studirati, jer se možete dovesti u situaciju da bespotrebno platite novčanu kaznu. Više informacija o tome na ovom linku.

Kako se prerečunavaju bodovi s više na nižu razinu, možete vidjeti na ovoj poveznici.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Odgovori