Pretraga

Objavljeni rezultati dodatnih provjera za Filozofski fakultet u Rijeci

A- A+

Za upis svakog studijskog programa Filozofskog fakulteta u Rijeci vrednuju se ocjene iz srednje škole, obavezni i izborni dio državne mature. No, to nije dovoljno za upis na jednopredmetni studij psihologije te na dvopredmetni studij engleskog jezika i književnosti, njemačkog jezika i književnosti te talijanskog jezika i književnosti za koje se mora položiti dodatna provjera znanja. Ona je održana pred nekoliko dana, a rezultate provjere donosimo vam u nastavku.

Screenshot: Google Maps

Prema pravilniku Filozofskog fakulteta u Rijeci, pravo upisa u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija ovog fakulteta imaju osobe koje su položile državnu maturu, a u okviru su odobrenih upisnih kvota, uz uvjet da se za studij ne provodi dodatna provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti.

U slučajevima kada se dodatna provjera provodi, za studije psihologije, engleskoga jezika i književnosti, njemačkoga jezika i književnosti te talijanskoga jezika i književnosti, uz navedene uvjete mora biti ostvaren i prag uspješnosti od 50 posto na dodatnoj provjeri. 

Ova dodatna provjera provedena je provedena je, ovisno o studiju, 28. i 29. lipnja, a danas su na stranicama FFRI objavljeni i rezultati.
Pristupnici koji nisu ostvarili prag uspješnosti od 50 posto na dodatnoj provjeri NE stječu pravo upisa bez obzira na elektroničku prijavu studijskoga programa i na ostale rezultate vrednovanja uspjeha. 

Podsjećamo, za upis na jednopredmetni studij psihologije dodatna provjera vrednuje se sa 35 posto, za dvopredmetni studij engleskog jezika i književnosti 30 posto, za dvopredmetni studij njemačkog jezika i književnosti 40 posto te za dvopredmetni studij talijanskog jezika i književnosti 35 posto, kako je navedeno u brošuri Informacije o uvjetima upisa u 1. godinu redovnih preddiplomskih sveučilišnih studija ak. god. 2016./2017. 

Kako ste riješiti ispite dodatnih provjera, možete vidjeti u nastavku.

Rezultati Dodatnih Provjera PSIHOLOGIJA

Rezultati Dodatnih Provjera ENGLESKI JEZIK

Rezultati Dodatnih Provjera NJEMAČKI JEZIK

Rezultati Dodatnih Provjera TALIJANSKI JEZIK