Pretraga

Objavljeni rezultati državne mature, a sada kreće rok za prigovore

A- A+

Preko 30 tisuća hrvatskih maturanata i ostalih pristupnika od 12 sati može doznati privremene rezultate državne mature, a u tijeku dana će biti objavljene i privremene rang liste za upis na studijske programe u ljetnom upisnom roku.

Foto: srednja

Ako smatrate da imate osnove uložiti prigovor na ocjenu ispita, to možete učiniti u roku od 48 sati od objave privremenih rezultata prema sljedećim principima.

Izdvojeni članak

Pogledajte sve pragove prolaznosti za ispite državne mature u 2019.

Kao što smo već u leadu rekli, kandidati za upise na fakultete će danas doznati i kako stoje na privremenim rang listama za upise na fakultete.

S tih privremenih rang-lista bit će obrisani svi kandidati koji nisu zadovoljili uvjete za prijavljene studijske programe.

Pravo upisa moguće je ostvariti samo na jednom studijskom programu.Još jednom vas upućujemo da s liste prioriteta obrišete predmete koje nikako ne mislite studirati, jer se možete dovesti u situaciju da bespotrebno platite novčanu kaznu od više tisuća kuna.

Podsjetimo, konačni rezultati, nakon roka za prigovore bit će objavljeni 15. srpnja i do tada u 15:59 sati maturanti mogu brisati i dodavati studijske programe na liste prioriteta. Osim rezultata, objavljeni su i pragovi prolaznosti za sve ispite državne mature 2018./2019., a vidjeti ih možete na poveznici.

 


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našim Facebook stranicama Maturanti 2019. i Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap