Pretraga

Obrat u Gradu Zagrebu: Promijenili stav, ipak će organizirati norijadu za maturante

A- A+

Iako su nam iz Grada Zagreba prije nekoliko tjedana odgovorili kako ove godine neće organizirati norijadu, došlo je do velikog obrata. Grad ove godine ipak organizira Dan zagrebačkih maturanata, službeno nam je to jutros potvrđeno.

Norijada 2019. | foto: Marko Bičanić | srednja.hr

Grad Zagreb ipak je ove godine odlučio organizirati Dan zagrebačkih maturanata, odnosno norijadu na kojoj više tisuća maturanata proslavlja posljednji dan svog srednjoškolskog obrazovanja. Norijada će se, službeno nam je to potvrđeno, kao i u ostatku Hrvatske, u Zagrebu obilježiti 25. svibnja. Više detalja o ovogodišnjem programu, kažu sada iz Grada, bit će poznato tek idući tjedan.

Podsjetimo, još prije nekoliko tjedana na naš upit oko toga hoće li Grad organizirati Dan zagrebačkih maturanata iz Grada smo dobili odgovor da neće, iako su već tada mjere bile ukinute. Iz Grada su tvrdili da ‘zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće obaviti potrebne pripreme’ te naveli da je s pripremama trebalo započeti tri i više mjeseca prije njihova samog održavanja, ‘zbog ishođenja potrebnih dozvola te provedbe postupaka javne nabave’.

– S obzirom na činjenicu da je riječ o manifestacijama na kojima sudjeluje između osam i deset tisuća zagrebačkih učenika, a epidemiološka situacija do nedavno nije dopuštala organizaciju manifestacija za toliki broj sudionika, manifestacije na žalost nije bilo moguće pripremiti na vrijeme, rekli su nam prije samo nekoliko tjedana iz Grada Zagreba, ali u međuvremenu je očito došlo do obrata.

Iako Grad Zagreb nije organizirao prošlogodišnju norijadu, maturanti su se ipak okupili na Trgu bana Jelačića, a potom uputili na Bundek. Veliku fotogaleriju s prošlogodišnjeg okupljanja možete vidjeti ovdje.

Ludo je bilo i prijašnjih godina, a užarenu atmosferu i tada su uhvatile naše kamere. Neke od najboljih trenutaka s posljednje norijade koju je 2019. organizirao Grad Zagreb možete vidjeti u videu ispod.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap