Pretraga

Omiljeni profa hrvatskog brutalno objasnio učenicima poantu Filipa Latinovicza

A- A+

U frci oko eseja iz Hrvatskog jezika, omiljeni profesor ovoga predmeta iz zagrebačke Klasične gimnazije svojim je učenicima slikovito pokušao dočarati potencijalno djelo na eseju. Dok su oni ponavljali, profesor im je na kratak i vrlo životan način, u nekoliko redaka, približio poantu ‘Povratka Filipa Latinovicza’.

Foto: srednja.hr

– Dakle, ne znate tko vam je zapravo stari, stara vas izbaci iz kuće prošle godine jer ste joj zdipili lovicu i onda tri dana bančili (malo i sa sumnjivim ženskama, khm), dočekaju vas zaključana vrata kad se vratite i morate se snaći sami… Ako postanete afirmirani avangardni slikar u Europi nakon svega toga, vi ste Filip Latinovicz, napisao je učenicima Igor Medić, profesor hrvatskog jezika u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji, večer uoči eseja iz hrvatskog na maturi. Njegova crtica o Filipu Latinoviczu objavljena je na Instagram profilu @klasicnagossip.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by klasicna_gossip (@klasicnagossip) on

U nekoliko redaka, tijekom večeri u kojoj su ponavljali gradivo koje im se moglo naći na jučerašnjem eseju, profesor im je krajnje jednostavno, u nekoliko redaka, približio poantu Krležina ‘Povratka Filipa Latinovicza’. Ako su i imali neke dvojbe ili rupe u znanju, sigurni smo da će maturanti sada dobro upamtiti Latinovicza.

Inače, profesor Medić omiljen je među učenicima Klasične gimnazije pa je tako ove godine završio na majici za norijadu svog 4.B razreda, opisan kao omiljeni božanski razrednik.

Foto: srednja.hr

Omiljeni profa hrvatskog brutalno objasnio učenicima poantu Filipa Latinovicza
Share via
Copy link
Powered by Social Snap