Pretraga

Otkrili ste nam koju ste prosječnu ocjenu dobili na maturi: Nije za pokudu, ali nije ni bajna

Nacija se danas dosta zabavlja prijevremenim rezultatima državne mature, koji govore da je ova generacija maturanata, uz pridružene im članove, daleko najgora do sada. To potkrijepljuje je i podatak da je ukupno 8.800 kandidata na maturi, palo Hrvatski ili Matematiku. Jednako grozno zvuči i podatak da je tek 58% strukovnjaka prošlo Matematiku na višoj razini, a 79% gimnazijalaca. A kako su maturanti prosječno riješili sve polagane ispite na državnoj maturi, odlučili smo u anketi upitati i mi.

Screenshot: srednja.hr

Ovogodišnji maturanti najlošiji u povijesti državne mature: Nikad više jedinica na ključnim predmetima

Odgovorilo nam je više od 4.800 čitatelja te je prema rezultatima najviše onih koji su u zbroju svojih ocjena zavrijedili trojku.

Takvih je gotovo dvije petine (39.48%) prema rezultatima glasova do 15 sati (11. srpnja).

Veliki postotak sudionika ankete u zbroju ocjena ima četvorku, njih nešto preko četvrtine (26.50%).

Ukupno peticu je dobilo nešto preko 11% sudionika ankete, dok je negdje od 22% glasača, u zbroju ocjena palo odnosno prošlo uz dovoljnu ocjenu.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našim Facebook stranicama Maturanti 2019. i Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Otkrili ste nam koju ste prosječnu ocjenu dobili na maturi: Nije za pokudu, ali nije ni bajna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap