Pretraga

Otkrili ste nam koju ste prosječnu ocjenu dobili na maturi: Nije za pokudu, ali nije ni bajna

A- A+

Nacija se danas dosta zabavlja prijevremenim rezultatima državne mature, koji govore da je ova generacija maturanata, uz pridružene im članove, daleko najgora do sada. To potkrijepljuje je i podatak da je ukupno 8.800 kandidata na maturi, palo Hrvatski ili Matematiku. Jednako grozno zvuči i podatak da je tek 58% strukovnjaka prošlo Matematiku na višoj razini, a 79% gimnazijalaca. A kako su maturanti prosječno riješili sve polagane ispite na državnoj maturi, odlučili smo u anketi upitati i mi.

Screenshot: srednja.hr

Izdvojeni članak

Ovogodišnji maturanti najlošiji u povijesti državne mature: Nikad više jedinica na ključnim predmetima

Odgovorilo nam je više od 4.800 čitatelja te je prema rezultatima najviše onih koji su u zbroju svojih ocjena zavrijedili trojku.

Takvih je gotovo dvije petine (39.48%) prema rezultatima glasova do 15 sati (11. srpnja).

Veliki postotak sudionika ankete u zbroju ocjena ima četvorku, njih nešto preko četvrtine (26.50%).

Ukupno peticu je dobilo nešto preko 11% sudionika ankete, dok je negdje od 22% glasača, u zbroju ocjena palo odnosno prošlo uz dovoljnu ocjenu.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našim Facebook stranicama Maturanti 2019. i Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Otkrili ste nam koju ste prosječnu ocjenu dobili na maturi: Nije za pokudu, ali nije ni bajna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap