Pretraga

Otkrivamo kako NCVVO na dan eseja bira koji će se pisati

U našem četvrtom podcastu, drugom iz serijala ‘U centru mature’, Marko Matijević je ugostio Nataliju Ćurković, višu stručnu savjetnicu u Istraživačko-razvojnom odjelu NCVVO-a. Glavna tema podcasta je bila državna matura te kako najbolje pristupiti samom ispitu, a otkrila nam je i kako točno izgleda proces biranja teme za esej iz hrvatskog jezika.

Foto: srednja.hr

Koja će biti ovogodišnja tema iz eseja je vjerojatno jedno od najvećih pitanja među maturantima. Između svih lektira čitanih u srednjoj, najbitnija završe na popisu mogućih djela, a samo jedno zaista bude ono ‘kobno’.

Ove godine je Kiklop maknut s popisa te su svi maturanti odahnuli, no i dalje ostaje pitanje koje će djelo biti na samom ispitu.

– Pripremljeno je nekoliko tema i po slučaju se odaberu tri, od kojih se onda gleda da se ne poklapaju s prošlogodišnjom temom, ali i koja je te godine najprikladnija. U taj odabir budu uključeni i oni koji nisu sudjelovali u samom pisanju tema, tako da oni mogu sagledati stvari iz nekog drugog kuta i dati svoje mišljenje, rekla je.

Sve detalje saznajte u videu.

Za više zanimljivih sadržaja, preplatite se na naš YouTube kanal.

I ne zaboravite pogledati cijeli podcast!

Otkrivamo kako NCVVO na dan eseja bira koji će se pisati
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap