Pretraga

Otvorene prijave za besplatnu Probnu maturu na Algebri

A- A+

Otvoreno učilište Algebra, kao organizator najvećeg probnog testiranja za maturante u Hrvatskoj, poziva učenike da se prijave za potpuno besplatne probne ispite koji će se 5. i 6. ožujka održati u osam gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Dubrovniku i Šibeniku. Prošle i pretprošle godine na ove se probne ispite prijavilo ukupno 5.000 učenika koji su rješavali više od 10.000 ispita.

Algebra

Projekt Probnih ispita provodi se kako bi se maturantima dala prilika da pravovremeno provjere svoje znanje iz triju područja – matematike, hrvatskoga i engleskoga jezika – budući da ih se u ovoj fazi školske godine, prema vlastitom priznanju, 41 posto još uvijek nije počelo pripremati za važan ispit državne mature.

Brojni maturanti koji su se dobrovoljno odazvali pisanju probnih ispita mature prošle godine u konačnici su, tijekom istraživanja koje je održano nakon cijelog postupka, s čak 98 posto svojih glasova rekli kako su zadovoljni ovim projektom i da im je probno testiranje dobrodošlo u sklopu priprema za važan ispit kao što je državna matura. Interes maturanata tijekom 2014. i 2015. i ovakve povratne informacije potaknuli su organizatore da projekt Probne mature nastave i ove godine.

Prijave za ovogodišnje probno testiranje koje će biti održano 5. ožujka u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku i Šibeniku, a 6. ožujka u Zagrebu.

Na dane održavanja Probnih ispita maturanti će pisati ispite iz tri predmeta – Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika – na uobičajene dvije razine znanja, po gotovo svim pravilima državne mature.

Za prijavu i ostale pojedinosti probnih ispita potrebno je posjetiti ovu stranicu