Pretraga

Ovako će sutra izgledati norijada za 9.000 maturanata u Zagrebu: Iz Grada poslali poruku

A- A+

Iako Grad Zagreb prvotno nije planirao organizirati norijadu, odnosno Dan zagrebačkih maturanata, naknadno je došlo do promjene. Norijada u organizaciji Grada ipak će se održati, ali izgledat će malo drugačije u odnosu na prethodne godine – nema povorke s Trga do Bundeka. No, na Bundeku je predviđen glazbeni program.

Foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Iako Grad Zagreb prvotno nije planirao organizirati ‘Dan zagrebačkih maturanata’, u međuvremenu su promijenili stav te se bacili na organizaciju norijade. Doznali smo i kako će ona izgledati sutra 25. svibnja.

– U povodu posljednjeg dana nastave učenika završnih razreda srednjih škola, 25. svibnja 2022., Grad Zagreb organizira manifestaciju zajedničke proslave svih zagrebačkih maturanata ‘Dan zagrebačkih maturanata’, koja će se održati  u Parku Bundek. Previđen je prigodni glazbeni i scenski program: DJ Kiki B, Ružno pače, DJ Vermont, The Kings, Mimi Mercedez, DJ Turk. Program traje od 12:00 do 20:00 sati. Zajednička povorka maturanata s Trga bana Josipa Jelačića do Bundeka nije predviđena, kažu nam iz Službe za informiranje i medije Grada Zagreba.

Grad prvotno nije planirao organizirati norijadu

Podsjetimo, Grad donedavno nije planirao organizirati ‘Dan zagrebačkih maturanata. Još prije nekoliko tjedana na naš upit oko toga hoće li ga organizirati dobili smo negativan odgovor – da ‘zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće obaviti potrebne pripreme’ te naveli da je s pripremama trebalo započeti tri i više mjeseca prije njihova samog održavanja, ‘zbog ishođenja potrebnih dozvola te provedbe postupaka javne nabave’.

Iako ni lani Grad nije organizirao ovaj događaj, zbog epidemije, maturanti su se ipak okupili, a kako su se proveli pogledajte u velikoj fotogaleriji ovdje. Posljednji Dan zagrebačkih maturanata u organizaciji Grada održan je 2019. godine, a užarenu atmosferu sa zagrebačkih ulica te godine pogledajte u videu ispod.

Nema službene povorke, ali…

Dinka Živalj, glasnogovornica Grada Zagreba danas nam je dodatno objasnila kako Grad Zagreb ni na koji način ne sprječava maturante da se spontano okupe, ukoliko to žele, na središnjem zagrebačkom trgu.

– Ove je godine donesena odluka da se obilježavanje posljednjeg dana nastave za 9.000 maturanata organizira na jednom mjestu zbog čega nije planirana zajednička povorka maturanata s Trga bana Josipa Jelačića do Bundeka u organizaciji Grada, no maturanti su i dalje slobodni okupiti se na glavnom gradskom trgu. Dakle, kao i protekle dvije godine, u kojima zbog pandemijskih razloga nije bilo službene organizacije Norijade, Grad Zagreb ni ove godine neće braniti niti utjecati na bilo koji način na eventualno spontano okupljanje maturanata, rekla je.

SUDJELUJTE U ANKETI:


Portal srednja.hr započeo je s projektom Brucoš 101 koji će vas upoznati sa čarima studentskog života. Naučit ćete sve o glavnim konceptima studiranja, a dobit ćete i najvažnije informacije o maturi i upisu na visoka učilišta. O svemu tome moći ćete čuti i na video konferenciji na našem YouTube kanalu koja se održava 27. svibnja s početkom u 10 sati. Pretplatite se na naš newsletter kako biste primali specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja te kako biste dobili podsjetnik o održavanju konferencije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap