Pretraga

Ovi vas zadaci očekuju na prijemnom ispitu za zagrebački KiF

Brojni su se maturanti okupili u petak na Danu otvorenih vrata Kineziološkog fakulteta, gdje su im studenti i profesori, uz ostale informacije, demonstrirali i dio vježbi, odnosno elemenata koje moraju položiti da bi se upisali na KiF. Potezi iz borilačkih vještina, nogometni slalom te gimnastičke figure su samo neki od predstavljenih zadataka, koje će budući studenti trebati položiti krajem lipnja, kada se odvija razredbeni postupak.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kineziološki fakultet je po broju studenata osmi najveći zagrebački fakultet. Pohađa ga preko 2.500 studenata, a da će veliki interes za ovu visokoobrazovnu ustanovu vladati i ove godine, pokazuje interes brojnih maturanata za Dan otvorenih vrata KiF-a.

Potenciraju se stručni studiji

Osim što su se u sklopu toga događaja, maturanti mogli informirati o svim pojedinostima vezanim za Kineziološki fakultet, imali su priliku vidjeti demonstraciju sportskih elemenata, koji bi se mogli naći na razredbenom postupku.

– Savjetujem vam da pratite web stranicu Kineziloškog fakulteta gdje su vam dostupni svi potrebni podaci o upisu na fakultet. Posebno bih preporučio aktivnim sportašima koji u budućnosti žele biti treneri da pregledaju smjerove studijskog programa Stručnog studija za izobrazbu trenera, kako bi pronašli za sebe upravo onaj koji bi mogli uskladili sa sportskom karijerom, poručio je okupljenima prodekan za nastavu i studente Mario Baić.

Kada je riječ o prijavama za razredbeni postupak, one će se odvijati od 6. do 10. lipnja, a sam razredbeni postupak provodit će se u zadnjem tjednu lipnja, ovisno o studijskom programu za koji se zainteresirani prijavljuju.

Popis elemenata, koje možete očekivati na razredbenom postupku na KiF-u, pogledajte u priloženom dokumentu.

Elementi_za_razredbeni[1] by srednja.hr

Demonstracija mogućih elemenata na razredbenom ispitu/ foto: PR

KiF su završili brojni značajni hrvatski sportaši i treneri

U priopćenju odaslanom medijima, povodom Dana otvorenih vrata, s KiF-a su izrazili zadovoljstvo interesom učenika za upis na ovaj fakultet.

– Obzirom na loše statistike o broju mladih koji je fizički neaktivno, veseli činjenica da je značajan broj mladih zainteresiran upravo za studij na Kineziološkom fakultetu kako bi stečenim znanjem i vještinama unaprijeđivali zdravlje sebi i onima sa kojima rade, stoji između ostaloga u spomenutom priopćenju.

KiF ili u kolokvijalnoj komunikaciji češće zvani po prijašnjem nazivu DIF (Državni institut za fiskulturu), od svog utemeljenja do danas, iznjedrio značajan broj stručnjaka koji danas rade na području sporta u Hrvatskoj, ali u inozemstvu.

Među njima su i legendarni Ante Kostelić, Joško Vlašić, Ćiro Blažević, Zlatko Kranjčar, Stojko Vranjković, Dubravko Šimenc, Nikola Bralić, a tu su i mlađi stručnjaci poput izbornika U17 nogometne reprezentacije Daria Bašića, izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivice Tucka te mnogih drugih poznatih sportskih trenera i menadžera koji više nego uspješno treniraju naše najuspješnije sportaše.

Ovi vas zadaci očekuju na prijemnom ispitu za zagrebački KiF
Copy link
Powered by Social Snap