Pretraga

Ovo je najpoželjniji program ICT obrazovanja u Hrvatskoj

A- A+

Interes za studije s područja informacijsko komunikacijskih tehnologija raste iz godine u godinu, a pogotovo je izražen interes maturanata za studije računarstva. Tako je ove godine, prema analizi Agencije za znanost i visoko obrazovanje, najpoželjniji program ICT obrazovanja bio studij računarstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Prema nedavnoj analizi Agencije za znanost i visoko obrazovanje, interes maturanata za studije ICT područja raste iz godine u godinu. Budući studenti tih studija većinom su prethodno završili strukovnu školu, muškog su spola, a najviše su zainteresirani za studije računarstva.

Izdvojeni članak

Raste interes za ICT studije, ali čak 40 posto studenata odustaje nakon prve godine

Najpoželjnije računarstvo na TVZ-u

Najpopularniji je tako prema omjeru broja studentskog prvog izbora i upisne kvote bio studij računarstvo na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Naime, na 80 upisnih mjesta na studiju računarstva u ljetnom upisnom roku 2016. godine, prijavilo se 229 kandidata kojima je to bio prvi izbor studija – što je gotovo tri puta više od slobodnih mjesta na studiju i daleko najveći pokazatelj interesa u usporedbi s ostalim ICT studijima.

Drugo mjesto najpoželjnijih studija zauzima studij informatike na Veleučilištu u Rijeci, a na trećem mjestu je zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Izdvojeni članak

KiF najpoželjniji: Provjerite koliko je slobodnih mjesta ostalo na pojedinim fakultetima

Najveće hrvatsko veleučilište s 3.400 studenata

Prilikom nedavno održane promocije studenata dekanica TVZ-a Ćosović Bajić tom je prilikom istaknula kako većina njihovih studenata posao uspijeva naći još tijekom studija, što svakako ide u prilog kvaliteti programa.

– Današnja promocija je uistinu posebna i mislim da svi na veleučilištu možemo biti ponosni na uspjehe i priznanja koja nam stižu sa svih strana. Naime, prema nedavnom istraživanju Agencije za znanost i visoko obrazovanje, naš se studij Računarstva pokazao najpoželjnijim programom ICT obrazovanja u čitavoj Hrvatskoj – zbog čega se želim zahvaliti i čestitati svima vama koji ste svojim vrijednim radom doveli naše veleučilište na prvo mjesto koje ono i zaslužuje, kazala je Ćosović Bajić.

Osim studija računarstva, Tehničko Veleučilište u Zagrebu okuplja stručne tehničke studije graditeljstva, mehatronike, elektrotehnike i informatike, a na njemu studira preko 3.400 studenata. TVZ je ujedno najveće je hrvatsko veleučilište s tradicijom dužom od 50 godina.

Što sve nudi redoviti preddiplomski stručni studij računarstva, možete vidjeti ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap