Pretraga

Panika među maturantima: Prijevremeno zaključane liste prioriteta

A- A+

Brojni ovogodišnji maturanti od jučer nam dojavljuju probleme s kojima su se suočili u sustavu Postani student. Naime, nisu u mogućnosti mijenjati poredak fakseva na listi prioriteta; osim toga, niti mogu prijaviti nov odabir niti brisati neki prethodni pa se čini kao da je lista prioriteta fakseva zaključana. Kontaktirali smo Središnji prijavni ured iz kojega smiruju maturante – na sustavu Postani student pojavio se tehnički problem i radi se na njegovom otklanjanju.

Prvi dan ispita državne mature zasad prolazi u nervozi maturanata koji su u sustavu Postani student primijetili kako im je zaključana lista prioriteta fakulteta. Brojni maturanti obratili su nam se s ovim problemom, zabrinuti hoće li moći nadalje mijenjati svoju listu prioriteta.

Kontaktirali smo Središnji prijavni ured iz kojeg su nam poručili kako mjesta panici – nema.

Radi se na otklanjanju tehničkog problema na Postani student

Izdvojeni članak
državna matura hrvatski

Maturanti, vjerujte mi, matura nije nikakav bauk: Evo kako sam ju preživjela prošle godine

Naime, na sustavu Postani student zabilježen je tehnički problem i trenutačno se radi na njegovom otklanjanju.

– Maturanti trenutačno nisu u mogućnosti niti prijaviti niti brisati niti mijenjati redoslijed na svojoj listi prioriteta, a problem do kojeg je došlo u sustavu Postani student u postupku je sanacije, rekli su nam u Središnjem prijavnom uredu u kojem kažu i da su dosad zaprimili puno poziva zabrinutih učenika.

Stoga iz Ureda mole sve maturante za strpljenje dok se problem ne riješi. Na otklanjanju poteškoća rade tehničari i o njima ovisi koliko će dugo sanacija sustava trajati. U Uredu se nadaju kako će tijekom današnjeg dana problem biti otklonjen, a ako tome ne bude tako, problem će biti riješen u najskorijem mogućem roku u narednim danima.

– Molimo maturante da prate svoje profile na Postani student, gdje će moći vidjeti kada tehnički problem bude otklonjen, poručuju iz Središnjeg prijavnog ureda i dodaju kako će listu prioriteta biti moguće mijenjati do 15. srpnja u 14:59 sati.

________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

državna matura
Share via
Copy link
Powered by Social Snap