Pretraga

Pismo ravnateljice NCVVO-a Ivane Katavić uoči početka pisanja ispita mature

A- A+

Ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje, zaduženog za provođenje mature, Ivana Katavić napisala je pismo za maturantice i maturante koji čitaju portal srednja.hr. U ponedjeljak počinju ispiti državne mature koji će trajati do 3. srpnja.

Ravnateljica NCVVO-a Ivana Katavić
Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Dragi maturanti,

uloga obrazovanja uključuje i osnaživanje mladih za aktivno građanstvo, razumijevanje drugačijih, kritičko razmišljanje i otvorenost za dijalog što je potvrdilo i Europsko vijeće.

Jasnim porukama koje ste upućivali u želji za provedbom cjelovite državne mature pokazali ste svoju odlučnost i snagu kao mladi aktivni građani Republike Hrvatske prepoznavši time kulturu kvalitete kao zajedničke vrijednosti i odgovornosti društva.

Kako bi vama omogućili uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja i upise na željena visoka učilišta, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja pripremio je sve potrebito da se 11. državna matura provede u jednakim uvjetima za sve pristupnike.

I stoga sutra, vjerom u sebe, u svoje znanje i sposobnosti, odvažno pristupite pisanju ispita državne mature kako biste pokazali razine znanja koje ste usvojili tijekom dvanaestogodišnjeg školovanja.

Hvala svim učiteljima i nastavnicima koji su vas pratili na ovoj dionici vašega životnog puta.
I naravno, ne zaboravite kemijske olovke!

Ivana Katavić, prof.
ravnateljica NCVVO

Pogledajte naš podcast u kojem je gostovala ravnateljica NCVVO-a


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Pismo ravnateljice NCVVO-a Ivane Katavić uoči početka pisanja ispita mature
Share via
Copy link
Powered by Social Snap