Pretraga

Pogledajte koliko kandidata želi upisati svaki od 867 studija nakon prvih rezultata mature

A- A+

Završen je ljetni rok državne mature, a proteklog ponedjeljka objavljeni su i privremeni rezultati mature. Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je ažurirani popis 867 studija i broj maturanata koji nakon objave rezultata želi upisati svaki od njih nakon jučerašnje objave rezultata.

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Proteklog ponedjeljka objavljeni su prijevremeni rezultati državne mature, a pristupnici do sutra u podne imaju pravo uložiti prigovor na ocjene. Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je ovog utorka ažuriranu listu 867 studija s brojem studenata koji konkurira za svaki od njih, kao i omjer prvih prijava i ukupne kvote.

Izdvojeni članak

Završio prijemni za logopediju, najpopularniji studij među maturantima: ‘Mislim da su kriteriji prestrogi’

Ako se u obzir uzmu studiji s kvotom većom od 20 mjesta, nakon prijemnog ispita na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu koji je isključujući kriterij (a neki ga kandidati nisu prošli) te objave privremenih rezultata mature, logopedija više nije najpoželjniji studij. To je sada radiološka tehnologija na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Prema posljednjim podacima, studij želi upisati 729 maturanata, prvi je to izbor za njih 175, a kvota je 40 mjesta. Drugi najpoželjniji studij trenutno je psihologija na Filozofskom u Zagrebu, za koju ove godine nema prijemnog. Želi ju upisati 1.076 kandidata, prvi je izbor za njih 305, a kvota je 76 mjesta. Zadnji podaci AZVO-a kažu kako je treći najpoželjniji studij sada fizioterapija na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, koju želi upisati 1.545 kandidata, mjesta je za njih 95 dok je to prvi izbor za 380 učenika.

Napomenimo kako je ovo trenutna situacija, a maturanti liste prioriteta mogu mijenjati do 20. srpnja u 14:59. Izuzetak su studiji koji zahtijevaju polaganje dodatnih provjera i koji se više ne mogu dodavati na liste, kao i studiji koji zahtijevaju polaganje ispita kojeg kandidat nije polagao na maturi.

U nastavku možete vidjeti listu 867 studija s brojem studenata koji konkurira za svaki od njih, kao i omjer prvih prijava i ukupne kvote na dan 14. srpnja. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu ili kliknite ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [230.55 KB]

Ovogodišnje pragove prolaznosti za svaki od ispita mature pogledajte na linku, a kako se oni određuju, pogledajte u videu u nastavku.

dvorana predavanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap