Pretraga

Pogledajte koji sve studiji ove godine za upis traže polaganje prijemnog ispita

A- A+

Ideja je bila da državna matura zamjeni prijemne ispite kao uvjet upisa na studije, no dio fakulteta još uvijek provodi dodatna testiranja za maturante. Donosimo popis svih studija za čiji će upis u akademsku godinu 2020./2021. kandidati uz maturu morati položiti i neku vrstu prijemnog.

Foto: srednja.hr

Još nekoliko dana traju prijave ispita državne mature, a proteklog tjedna započele su u sustavu Postani student i prijave studijskih programa. U većini slučajeva rok za prijavu fakulteta je do dana objave konačnih rezultata mature, što je ove godine 20. srpnja. Međutim, taj rok ne vrijedi za studije koji za upis uvjetuju polaganje neke vrste prijamnog ispita – elektroničke prijave tih studija u sustavu Postani student obično završavaju ranije nego prijave studija koji za upis ne traže polaganje prijemnog.

Izdvojeni članak
Medicinski fakultet Zagreb

Poznat datum pisanja prijamnog za Medicinski: Povećan prag prolaznosti, manje bodova za uspjeh u školi

Većini je poznato kako neki veći fakulteti, poput Medicinskog u Zagrebu te umjetničkih akademija, provode dodatna testiranja, no popis studija koji su zadržali prijemne puno je širi. Od Agencije za znanost i visoko obrazovanje zatražili smo listu studija koji za upis u akademsku godinu 2020./2021. uvjetuju polaganje prijemnog ispita, pristupni intervju, audiciju i slično, a čitav popis objavljujemo pri dnu ovoga teksta.

Napomenimo za kraj kako dio fakulteta, uz elektroničke prijave, od kandidata traži i fizičke prijave prijemnog testiranja (poštom ili dolaskom na fakultet). Stoga svakako na web stranicama faksa koji želite upisati provjerite koji su rokovi prijave prijemnog ispita i na koje se sve načine on prijavljuje.

U nastavku se nalazi popis studija za čiji je upis ove godine potrebno položiti prijemni, a ako vam lista nije vidljiva potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [280.92 KB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Maturanti 2019./2020. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2020. čitajte na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap