Pretraga

Pogledajte u kojim su školama učenici najbolje napisali maturu iz Matematike u 2022.

A- A+

Najbolju prosječnu ocjenu na maturi iz Matematike u 2022. godini imali su učenici dvaju MIOC-a, onog u  Zagrebu te u Splitu, kažu to podaci koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo u svojoj aplikaciji Školski e-Rudnik. Gledano po programima i to na državnoj razini, najbolju prosječnu ocjenu ostvarili su učenici gimnazija koji su pisali ispit na A razini.

matura matematika

Foto: srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ovih je dana u sklopu Školskog e-Rudnika objavilo statistički izvještaj s državne mature u 2022. godini. Kada je riječ o Matematici, jednom od obveznih ispita, tom je predmetu lani pristupilo 24.766 učenika.

Najbolju prosječnu ocjenu iz Matematike imaju gimnazijalci koji su pisali A razinu ispita

Već tradicionalno, većina, njih 60,93 posto pisala je višu razinu, dok je ostatak učenika pristupio osnovnoj. Prosječna ocjena na A razini Matematike lani je bila 3,12, a na B razini 2,24. Promatrano po vrstama srednjoškolskih programa iz kojih maturanti dolaze, najbolju su ocjenu 3,40, ostvarili gimnazijalci koji su pisali A razinu Matematike. Najlošiju prosječnu ocjenu, 1,97, imaju učenici strukovnih škola koji su pisali B razinu dok preostale ocjene po programima možete vidjeti u tablici ispod.

Prosječne ocjene na maturi iz Matematike u 2022. po programima Izvor: MZO/ŠeR vol 3.

Najbolji miočani iz Zagreba i Splita

Isto kao i prošle godine, najbolju prosječnu ocjenu iz matematike imaju učenici XV. gimnazije Zagreb, 4,75. S time da je prosječna školska ocjena na Matematici u 4. razredu kod tih istih učenika bila niža, 4,07. Slijedi III. gimnazija Split, čiji su učenici na maturi iz matematike imali prosječnu ocjenu 4,58, dok im je prosječna zaključna ocjena iz Matematike u 4. razredu bila 3,76.

U ovih matematičkih top deset ušli su još učenici V. gimnazije Zagreb III. gimnazije Osijek, učenici Gimnazije Franje Petrića Zadar, II. gimnazije Zagreb, Gimnazije Lucijana Vranjanina Zagreb, Gimnazije Tituša Brezovačkog Zagreb te učenici I. gimnazije i III. gimnazije u Zagrebu. Napomenimo kako su u tablici u nastavku, gdje možete vidjeti sve podatke za prvih deset, izdvojene samo škole u kojima je Matematiku na maturi pisalo više od 20 učenika.

10 škola čiji su učenici ostvarili najbolje prosječne ocjene na maturi iz Matematike u 2022.|Izvor: MZO/ŠeR vol 3.


Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr

matura matematika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap