Pretraga

Policija se uključila: Odgođen esej i test iz hrvatskog na maturi!

A- A+

Redakcija portala srednja.hr jučer je razgovarala s NCVVO-m oko vrlo jednostavnog upita – Je li procurio esej iz hrvatskog jezika ‘Usporedni esej Patnja mladog Werthera/Prah’. Vijest nam je demantirana, ali je ispit odgođen malo prije jedan sat upravo radi curenja eseja u što se uključila policija. 

Novost: Iz privatne srednje škole u Puli otuđeni ispiti hrvatskog

– Do ovog pomicanja termina došlo je jer su tijekom jučerašnjeg dana u jednoj školi otuđena dva rezervna primjerka ispita Hrvatskog jezika – A i B razina – ESEJ, zbog čega policija obavlja istragu, obavijestili su nas iz MZOS-a.

Neslužbeno saznajemo da su profesori te škole sami primjetili da su nestale dvije kutije te da su procurili ispite, nakon čega se u cijeli događaj uključila policija.

– Obavještavamo sve pristupnike koji su 17. lipnja 2015. u 9.00 sati trebali pristupiti pisanju ispita

Hrvatski jezik A i B razine -ESEJ

da se ispit NEĆE PROVODITI u tom terminu.
NOVO VRIJEME PROVEDBE:
– 18. lipnja 2015. u 10.00 sati na istom mjestu pisanja koje je vidljivo pristupnicima na njihovoj stranici na poveznici Moj raspored, piše u šturoj obavijesti na stranicama NCVVO-a objavljenoj u ponoći.

Tijekom dana se očekuje informacija kada će se pisati test iz hrvatskog jezika.

– Kad ćemo mi prisati taj hrvatski? Sutra je esej, preksutra engleski, pa vikend, ponedjeljak Dan antifašizma, utorak matematika, srijeda francuski, četvrtak Dan državnosti, u petak 26. 6. počinju prijemni ispit, kaže nam jedna maturantica.