Pretraga

U ponedjeljak počinje matura, recite nam koju ocjenu iščekujete na ispitima

Nakon stresne godine u kojoj su maturanti doživjeli štrajk, epidemiju, prelazak na online nastavu, a neki i potres, za maturante počinju jedni od vjerojatno najiščekivanijih dana u životu. Na ispitima državne mature pokazat će se što (ni)su naučili u dosadašnjem školovanju, a mnogima će rezultati tih ispita odrediti i mogu li upisati željeni fakultet.

foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Više od 32 tisuće pristupnika prijavilo je čak 120.430 ispita mature. Prvi ispiti već su poslani u škole, a u ponedjeljak se počinje s njihovim pisanjem.

Oko sedam tisuća nastavnika nadzirat će 32.114 maturanata. Podsjetit ćemo s toga na nekoliko najvažnijih detalja.

Kamere ušle u prostor gdje se nalaze ispiti mature: Sve kreće u ponedjeljak, u škole stiže 130 tisuća testova

Ispiti će se pisati u dva bloka – od 8. lipnja do 24 lipnja pišu se obavezni predmeti, a od 25. lipnja do 3. srpnja izborni.

Prijevremene rezultate mature učenici će dobiti 15. srpnja, nakon čega počinje teći rok za prigovore koji istječe 17. srpnja. Konačni rezultati državne mature bit će objavljeni 20. srpnja.

Napominjemo i da će se ispiti pisati i uz poštivanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ostale detalje o ispitima čiji su materijali teški 13 tona, saznajte u našoj reportaži iz prostora gdje se ispiti trenutno nalaze.

Zanima nas i kakve rezultate očekujete na maturi. Stoga smo pokrenuli anketu kako bi svoja očekivanja mogli usporediti s očekivanjima svojih kolega.

SUDJELUJTE U ANKETI: 

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

U ponedjeljak počinje matura, recite nam koju ocjenu iščekujete na ispitima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap