Pretraga

Povećan broj upisnih mjesta na jednom od najpopularnijih studija među maturantima: Poznati i uvjeti upisa

A- A+

Na posljednjem jesenskom roku državne mature najpopularniji studij prema broju prijava prvog prioriteta i kvote bilo je sestrinstvo na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb (ZVU). Ovih je dana ZVU objavio upisne kvote za narednu, 2019./2020. akademsku godinu. Prema njima je uvećan broj upisnih mjesta na izvanredni studij sestrinstva.

Foto: Pixabay

Zdravstveno veleučilište u Zagrebu objavilo je upisne kvote za svojih sedam stručnih studija za akademsku godinu 2019./2020. temeljem državne mature putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta. Ukupno će se tako moći upisati 495 novih studenata.

Povećana kvota za izvanredni studij sestrinstva

Izdvojeni članak

Sveučilište u Dubrovniku objavilo upisne kvote za akademsku godinu 2019./2020.

Najveća kvota je na studiju sestrinstva, koji je na prošlogodišnjem jesenskom roku bio najtraženiji među maturantima. Ondje se ove godine upisuje 125 novih studenata, od čega 90 redovnih, 30 izvanrednih i pet stranih studenata. U odnosu na prošlu godinu kvota za studij sestrinstva u izvanrednom statusu, uvećana je za deset mjesta.

Na standardno popularnom studiju fizioterapije upisna kvota za 2019./2020. iznosi 105 mjesta, a 90 je mjesta za upis redovnih studenata. Broj studenata koji će se upisati u prvu godinu stručnih studija na Zdravstvenom veleučilištu možete vidjeti u tablici koja slijedi.

Uvjeti upisa

Da bi upisali neki od navedenih studija ZVU-a, uvjet je da su kandidati na državnoj maturi položili B razine tri obavezna predmeta – Hrvatskog, Matematike i stranog jezika.  Za upis studija potrebna je potvrdnica pripadajućeg školskog dispanzera o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima.

Izdvojeni članak

HZZ otkriva koja su zanimanja tražena u Hrvatskoj, a za koja bi trebalo smanjiti upisne kvote

Uz navedenog za studij radiološke tehnologije potrebna je dokumentacija koja uključuje potvrdu o sposobnosti za rad u zoni ionizirajućeg zračenja. Ova se potvrda može zatražiti isključivo od ovlaštenih medicina rada Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, a ovlaštene medicine rada možete pogledati ovdje.

 Za studij medicinsko-laboratorijske dijagnostike potrebna je potvrdnica, odnosno nalaz, oftalmologa koji se odnosi na oštrinu vida i razlikovanje boja.

U sve navedeno pri upisima je potrebno priložiti i fotokopiju osobne iskaznice. Sve kriterije za sastavljanje liste uspješnosti pri upisu studenata u prvu godinu studija putem možete pogledati u dokumentu pri dnu teksta. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

– Gore navedene predmetne potvrdnice potrebno je dostaviti uz popunjeni obrazac, koji se može preuzeti ovdje, a dostavlja se poštom ili osobno na Zdravstveno veleučilište, Mlinarska cesta 38, 10 000 Zagreb, p. p. 901, s naznakom za razredbeni postupak 2019. uz priloženu kopiju osobne iskaznice kandidata, najkasnije do 5. srpnja 2019. godine, poručuju sa ZVU-a.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici. Vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [654.46 KB]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap