Pretraga

Poziv za maturante željne biznisa: Uletite na ovaj prijemni ispit i život će vam se promijeniti

A- A+

Državne mature su gotove, većina je upisala fakultete, ali ti još uvijek tražiš ono nešto? Ako si jedan od onih koji sanjaju o odlasku na posao s aktovkom ili misliš da imaš dovoljno razvijen njuh za biznis možeš prestati s potragom jer smo mi pronašli ono što ti treba. Za ostvarivanje brutalne karijere u svijetu biznisa potrebno je više od čitanja ekonomske literature. Potrebno je visoko obrazovanje koje prati trendove tržišta, visoko obrazovanje koje prati duh vremena. Takvo obrazovanje možeš dobiti upisujući se na VERN’, na kojem se zadnji redovni ljetni rok održava u subotu, 21. srpnja.

Kako bi im ponudio najbolje moguće obrazovanje potrebno za stvaranje uspješnih karijera, VERN’ je za svoje studente pripremio jedinstveni koncept dualnog visokog obrazovanja. A kakvo je to visoko obrazovanje i u čemu se razlikuje od ovog regularnog? U samom nazivu koncepta #EducationmeetsBusiness skriva se dualnost, odnosno, ta dvostrukost se očituje u povezivanju obrazovanja i poslovnog sektora.

U ovom jedinstvenom konceptu radi se o projektima gdje se studenti susreću sa ‘stvarnosti’. Tamo svjedoče ludnici poslovnog svijeta i stavlja ih se u poziciju gdje moraju donositi odluke. Ako želiš biti jedan od poslovnjaka, obrazovanje ti ne bi smjelo biti labavo, već bi ti trebalo pokazati i uključiti te ono što te očekuje u budućnosti.

Naziv za takvo obrazovanje u svijetu je learning by doing, a glavna ideja koja stoji iza toga je da obrazovanje treba izgledati kao stvarni život. To znači da gradivo iz knjiga i teorije nisu dovoljni, već da se najbolje može naučiti kada nešto zaista radiš. To su skužili na VERN’u i zato su napravili nekoliko različitih projekata preko kojih studenti zaista mogu naučiti – radeći. Navest ćemo nekoliko takvih projekata da skužiš o čemu pričamo.

Work, work, work

Jedan od takvih projekata jest obavezna studentska praksa. Nju studenti moraju odraditi pri kraju svog studija, a to čine u nekoj od tvrtki koje surađuju s VERN’om. Broj sati prakse varira od studija do studija, a nerijetko se dogodi da studenti kasnije dobiju ponudu za posao. Ovakva praksa koju moraš odraditi u zadnjem semestru studiranja, definitivno je pravi pogodak jer, osim što si već upio potrebna znanja imaš ih priliku direktno iskoristiti i pokazati u pravom poslovnom svijetu.

Drugi projekt koji spaja studente i poslovnjake jest onaj pod nazivom Tvrtke-partneri. Preko ovog projekta studenti se imaju priliku baviti pravim poslovnim zadacima koji proizlaze iz tvrtki poput Coca-Cole, Ubera, Unicefa, Rimca, PBZ-a, itd. Konkretan rad za kojeg nakon nekog vremena možeš vidjet rezultate zaista podiže kvalitetu tebe kao studenta koji izlazi na tržište rada. Ili, koji tamo nikad ni ne završi jer pronađe posao preko ovakvih projekata na VERN’u.

Glavna ‘brija’ VERN’a je obrazovanje mladih za rad u realnom sektoru, visoko obrazovanje koje prati trendove tržišta i koje svojim studentima može ponuditi znanja i vještine potrebne za svladavanje svih zadataka modernog poslovnog doba. Stoga su i projekti ovog veleučilišta usmjereni u tom smjeru, na kojima studenti imaju priliku upoznati se i raditi s pravom ekipom iz biznisa.

Vern

Tražimo one inovativnog poduzetničkog duha

U intervjuu s osnivačem VERN’a Brankom Štefanovićem, kojeg smo proveli početkom prošle akademske godine, saznali smo što je potrebno za studiranje na ovom veleučilištu, tj. kakve studente oni traže.

 Što želimo mi? Želimo visoko motivirane studente koji namjeravaju steći i razvijati znanja i vještine neophodne za izgradnju uspješnih poslovnih karijera u različitim područjima, koji žele izgraditi i razvijati inovativni poduzetnički duh. Takvim studentima VERN’ ima što pružiti. Može zvučati patetično, ali pamtim brojne zahvale roditelja na tome što, nakon upisa na VERN’, ne prepoznaju vlastito dijete, koje se trgnulo iz letargije, postalo zainteresirano, i pokrenulo se.

Veleučilište VERN’ za sada izvodi osam preddiplomskih studija. Od stručnih studija to su: Ekonomija poduzetništva; Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje; Novinarstvo; Odnosi s javnošću i studij medija; Poslovna informatika; Tehnički menadžment; Turizam – turistički i hotelski menadžment. Preddiplomski sveučilišni studij se izvodi za program Poslovne ekonomije. Za svaki od navedenih preddiplomskih studija postoje prilagođeni projekti putem kojih je moguće učiti kroz posao i tako te mogu kvalitetno pripremiti za nastavak tvog poslovnog života.

Ako želiš postati student VERN’a još uvijek nije kasno! Zadnji redovni ljetni rok prijemnog ispita, putem kojeg možeš upasti, održava se 21. srpnja 2018. s početkom u 11h u prostorima VERN’a , na Iblerovom trgu 10, na II. katu. Više informacija potraži na službenoj web stranici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap