Pretraga

Poznat datum prijemnog na Medicinskom u Zagrebu, a objavljen je i prag prolaznosti

A- A+

Prijave studijskih programa u sustavu Postani student već su krenule, a jedan od studija kojeg maturanti mogu odabrati na popisu jest integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Ovih dana objavljen je datum polaganja prijemnog testa provjere znanja, kao i prag prolaznosti na tom ispitu.

foto:Ivan Klindić|www.ivanklindic.info

Isto kao i prethodnih godina, u akademskoj godini 2019./2020. studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu moći će upisati 300 studenata.

Pravo upisa imaju učenici koji su završili četverogodišnju srednju školu u kojoj su najmanje dvije godine učili biologiju, fiziku, kemiju i latinski jezik. Pritom pristupnik koji nije učio latinski jezik studij medicine upisuje uz uvjet da do upisa u drugu godinu studija položi propisani ispit iz latinskog jezika.

Provjerava se znanje iz tri predmeta

Izdvojeni članak
filozofski fakultet

Poznat datum održavanja prijemnog ispita na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Medicinski fakultet jedan je od onih koji uz polaganje državne mature uvjetuje i polaganje prijemnog ispita – testa provjere znanja. Prijemni će se ove godine održati 5. srpnja, a njime se provjerava znanje dijelova gradiva iz predmeta Biologija, Fizika i Kemija.

Kako je pojašnjeno na stranicama Medicinskog, pravo pristupanja ispitu imaju pristupnici koji su do 30. svibnja prijavili studijske programe, dostavili liječničku potvrdu i izjavu te podmirili obvezu plaćanja troškova polaganja ispita.

Troškovi naknade za polaganje ispita za sve pristupnike uplaćuju se Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u iznosu od 200,00 kn.

Bodovanje prilikom upisa

Izdvojeni članak

Ovogodišnji prijemni na Medicinskom teži no ikada: Gotovo 3 sata bilo je premalo za rješavanje kompleksnih pitanja

Ukupno prilikom upisa maturanti mogu ostvariti najviše 1. 000 bodova, od čega većinu i donosi spomenuti prijemni ispit.

– Razredbeni prag za upis na studij medicine iznosi 280 bodova, tj. 50% od ukupno 560 bodova koje je moguće ostvariti na temelju testa provjere znanja. Prag po svakom predmetu iznosi 39%, odnosno 14 točno riješenih zadataka, pojašnjeno je na stranicama MEF-a.

Osim 560 bodova na prijemnom, učenici još mogu ostvariti maksimalno 200 bodova temeljem uspjeha u srednjoj školi i do 240 bodova na temelju položenih ispita na državnoj maturi. Obavezno je polaganje A razine Hrvatskog (100 bodova), A razine Matematike (40 bodova) te A razine Engleskog (100 bodova). Dodatna postignuća učenika neće se bodovati.

Dojmove maturanata s prošlogodišnjeg prijemog za Medicinski fakultet u Zagrebu možete pročitati ovdje.

_____________________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Poznat datum prijemnog na Medicinskom u Zagrebu, a objavljen je i prag prolaznosti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap