Pretraga

Poznata rješenja i iz Povijesti: provjerite točne odgovore

Osim Fizike, u četvrtak, 9. lipnja na državnoj maturi pisao se ispit iz Povijesti. Ovaj izborni predmet prijavilo je ukupno 1,390 kandidata, a sudeći prema izjavama nakon ispita maturanati su bili podijeljenog mišljenja oko težine zadataka. 

Flickr

Kandidati su u 120 minuta morali riješiti 80 zadataka koji su između ostalog uključivali zadatke višestrukog izbora, kratkoga odgovora, kronologije te zadatke uz pokazni materijal koji se odnosi na tekst, sliku, povijesni zemljovid, povijesni izbor ili fotografiju. 

Ispitivali su se tako sadržaji iz opće i nacionalne povijesti od pretpovijesti do suvremenoga doba podijeljeni u četiri područja ispitivanja: Uvod u povijest, pretpovijest i stari vijek, srednji vijek i novi vijek do početka XVIII. stoljeća, novi vijek u XVIII. i XIX. stoljeću te svijet XX. i XXI. stoljeća. 

Neki su zadaci u ispitu zbunjivali maturante, ali se svi slažu kako je vremena bilo dovoljno te da neregularnosti nije bilo. Donosimo vam rješenja zadataka u kojima možete provjeriti rješenja svega što je možda nekima stvaralo nedoumice. 

Povijest, ispitna knjižica

Povijest Ključ Za Odgovore

Povijest List s odgovorima.pdf

Pogledajte ostala rješenja s ovogodišnje Državne mature:

Biologija

Vjeronauk

Likovna umjetnost

Geografija

Psihologija

Informatika

Fizika

Logika

Poznata rješenja i iz Povijesti: provjerite točne odgovore
Share via
Copy link
Powered by Social Snap