Pretraga

Poznati privremeni rezultati prijemnog ispita Filozofskog fakulteta

A- A+

Svake godine maturanti pokazuju veliki interes za zagrebački Filozofski fakultet. No, kako bi postali studenti jednog od najvećih fakulteta u zemlji, za upis im nije dovoljna uspješno riješena državna matura. Budući studenti moraju proći razredbeni postupak koji je ove godine održan 2. srpnja, a privremeni neslužbeni rezultati ispita već su poznati.

Foto: Ivan Božić|Srednja.hr

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u subotu je održan razredbeni postupak, odnosno dodatna provjera koja se boduje za upis. Rezultati su već poznati i dostupni pod šifrom pristupnika, a kvalifikacijski prag iznosi 60 bodova.

Izdvojeni članak

Kako su živjeli studenti Filozofskog fakulteta prije više od 100 godina

Neki zadaci poznati s Logike, ali se za ispit nije moglo pripremiti

 Ispit se sastojao od dva dijela, a neki zadaci maturantima su bili poznati iz gradiva koje se uči na predmetu Logika.

 – Prvi dio bio je test apstraktnog mišljenja, a drugi test rješavanja problema koji se sastojao od matematičkih i logičkih zadataka. Mnogi od njih su bili tipični logički, kao iz udžbenika iz logike, ali takvih je, na žalost, bilo manje, kazao nam je maturant Nenad. 

Maturantica Lea iz Varaždina detaljnije nam je objasnila o kakvim se točno zadacima radilo, te kazala kako se za njih ipak nije bilo moguće pripremati. 

– Nisam se nikako pripremala jer nisam ni znala kako, ali to su zadaci logičkog razmišljanja i mislim da se za njih ni ne možeš spremati. Na ispitu su se pojavile Ravenove progresivne matrice i bile su dosta komplicirane, a u drugi dio sastojao se od matematičkih zadataka riječima i logičkih zadataka u kojima se iz polaznog teksta treba zaključiti koji odgovor je od ponuđenih točan, objašnjava nam Lea.

Dodala je da, unatoč velikim gužvama kao i svake godine sama organizacija ispita nije bila loša, a u snalaženju su im pomagali i sadašnji studenti ovog fakulteta. 

– Bilo nas je puno, ali je sve bilo organizirano, puno studenata je pomagalo da se nađu dvorane i pomagali su nam da se snađemo, rekla je Lea.

Izdvojeni članak

Osmosatni prijemni za KIF bio je zahtjevan, ali maturanti zadovoljni rezultatima

Ispitu pristupilo više od 3.000 kandidata; kvalifikacijski prag je 60 bodova 

Neslužbeni rezultati dodatne provjere, testa intelektualnih sposobnosti za upis na Filozofski fakultet u akademskoj godini 2016./2017. već su poznati i dostupni. Prema njima, ispitu je pristupilo 3.028 kandidata, a rezultati su objavljeni po brojevima prijave. Kvalifikacijski prag iznosi 60 bodova.

Žalbe na razredbeni postupak mogu se uručiti u pisarnici Filozofskog fakulteta (soba D-01), najkasnije do srijede 6.srpnja 2016. do 10 sati. Obrazac za žalbu možete preuzeti ovdje. Uvid u rezultate testa za one koji su to zatražili bit će u Vijećnici fakulteta u srijedu, 6.srpnja 2016. u 15:30 sati za pristupnike čija prezimena počinju slovima od A do M, te u 16:30 sati za pristupnike čija prezimena počinju slovima od N do Ž. Uvid u rezultate testa može dobiti samo pristupnik osobno. 

Privremene neslužbene rezultate donosimo u dokumentu u nastavku.

Rezultati Razredbenog Postupka FFZG-A

Poznati privremeni rezultati prijemnog ispita Filozofskog fakulteta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap