Poznato gdje će maturu pisati 1.500 zagrebačkih učenika čije su škole stradale u potresu

Potkraj ožujka Zagreb je pogodio veliki potres u kojemu su značajno oštećene brojne obrazovne institucije. Učenici srednjih škola zbog epidemije se neće vraćati u škole do kraja nastavne godine, osim na polaganje završnih ispita i na polaganje ispita mature. Grad Zagreb objavio je u kojim će školama maturu pisati 1.522 učenika čije su škole stradale u potresu.

Gornjogradska gimnazija nakon potresa|fotografije čitatelja

– Slijedom Vašeg upita o planu preseljenja učenika srednjih škola za potrebe pisanja državne mature, ovim Vas putem obavještavamo kako je riječ o 11 srednjih škola koje pohađa ukupno 1.522 maturanata prijavljenih za polaganje državne mature, kazali su nam u ponedjeljak iz Ureda za obrazovanje Grada Zagreba.

NCVVO je izdao pravila za provedbu mature: Pogledajte koji se prijestupi najstrože kažnjavaju

Ispiti državne mature započinju sljedećeg tjedna, a Grad Zagreb je objavio popis škola u koje će se razmjestiti 1.522 maturanata čije su škole stradale u potresu.

Prema tom planu preseljenja, učenici iz Gornjogradske gimnazije ispite mature pisat će u Industrijskoj strojarskoj školi, a učenici Hotelijersko-turističke za vrijeme mature bit će u učionicama Ugostiteljsko-turističkog učilišta. Maturanti iz Prve ekonomske škole  za vrijeme mature razmještaju se u dvije škole – Obrtničku i industrijsku graditeljsku školu i Graditeljsku tehničku školu. Učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog ‘sele’ tijekom mature u MIOC, odnosno XV. gimnaziju, a gimnazijalci iz V. u Elektrostrojarsku obrtničku školu.

Učenici XI. gimnazije maturu pišu na susjednom Učiteljskom fakultetu i u Drvodjeljskoj školi, a gimnazijalci iz XVIII. te će ispite polagati u Tehničkoj školi Zagreb. Maturanti IX. gimnazije ispite državne mature polažu u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. Za vrijeme mature učenici Druge ekonomske ‘sele’ u I. gimnaziju, a učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska u Strojarsku školu Frana Bošnjakovića.

Podsjetimo, ove se godine ispiti mature pišu u dva bloka – u prvom obavezni predmeti od 8. do 24. lipnja, a u drugom izborni od 25. lipnja do 3. srpnja.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2020. čitajte na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Odgovori