Pozor, maturanti! Poznato kada kreću prijave fakulteta u sustavu Postani student

Ušli smo u drugo polugodište tekuće školske godine, a za maturante će ono biti prepuno obaveza vezanih uz državnu maturu. Prijave predmeta koje će pisati već su krenule, a poznato je i kada započinju prijave studijskih programa u sustavu Postani student.

Foto: srednja.hr

Prijave studijskih programa za maturante i sve druge pristupnike započinju 1. veljače 2019. u 9 sati. Rok do kojeg traju prijave nije naglašen, no prethodnih godina trajao je sve do objave konačnih rezultata ispita državne mature, što je prema ovogodišnjem kalendaru 15. srpanj 2019.

Kalendar državne mature u školskoj godini 2018./2019.

Ipak, valja naglasiti da je tako samo u slučaju kada visoko učilište nije odredilo raniji rok prijave, što je moguće, primjerice, kod fakulteta koji održavaju prijemne ispite.

Takvi i slični podatci o uvjetima upisa u iduću akademsku godinu (2019./2020.) bit će dostupni kandidatima s datumom početka prijava studijskih programa.

– Nakon prijave u sustav u izborniku Moj odabir otvara se mogućnost prijave do najviše deset studijskih programa. U slučaju prijave dvopredmetnih studija možeš prijaviti neograničen broj na istom visokom učilištu i to će se računati kao jedan prijavljeni studijski program. Izuzetak su dvopredmetni studijski programi s unaprijed određenim fiksnim kombinacijama kada se svaka takva kombinacija broji kao jedan jednopredmetni studij, pojašnjeno je na stranici studij.hr Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Maturanti nemojte propustiti ove rokove: Čeka vas nekoliko značajnih u predstojećem periodu

Napomenimo za kraj kako su u tijeku prijave ispita državne mature, a rok za obavljanje te radnje je 15. veljače 2019. u podne.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici.

Odgovori