Pozor, maturanti: U jednom slučaju nećete moći dobiti svjedodžbu o položenoj maturi

Za učenike strukovnih i srednjih škola podjela svjedodžbi o položenoj maturi održava se prema rasporedu kojeg je odredila škola. Za ostale pristupnike ta procedura odvit će se 17. srpnja. No, oni koji su neopravdano izostali s ispita najprije su dužni uplatiti taj ispit, inače im se svjedodžba neće moći ispisati.

Foto: srednja.hr

– Učenici koji imaju neopravdani izostanak s ispita dužni su uplatiti ispit s kojega su izostali kako bi im se ispisale svjedodžbe/potvrde. Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Potrebno je uplatiti ispit odmah i skeniranu uplatnicu poslati na e-adresu uplata.dm@ncvvo.hr, stoji u obavijesti maturantima na stranicama Postani student.

Ovogodišnji maturanti najlošiji u povijesti državne mature: Nikad više jedinica na ključnim predmetima

Uz to, pojašnjeno je i kako drugi pristupnici, dakle, svi koji nisu redovni učenici, maturanti iz prethodnih godina i kandidati iz Bosne i Hercegovine preuzimaju potvrde s ljetnoga roka u srijedu 17. srpnja od 9.00 do 19.00 sati u prostorijama Pučkoga otvorenog učilišta u Zagrebu na adresi Ulica grada Vukovara 86.

– Potvrde se nakon toga datuma mogu preuzeti u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića-Gavrana 11 radnim danom između 9.00 i 17.00 sati. Pristupnici koji ne mogu osobno preuzeti potvrde, mogu ovlastiti drugu osobu za preuzimanje uz punomoć ovjerenu kod javnoga bilježnika. Pristupnici koji žive izvan Zagreba i ne mogu osobno preuzeti potvrde mogu na e-adresu info.centar@ncvvo.hr poslati zahtjev za dostavom poštom (plaćanje pouzećem). U zahtjevu trebaju navesti osobne podatke i adresu na koju se dokumenti šalju, stoji u poruci NCVVO-a, uz napomenu kako pristupnicima izvan Republike Hrvatske neće biti u mogućnosti slati svjedodžbe.

Učenici koji su maturu polagali prethodnih godina u svojim školama trebaju se javiti u školu radi preuzimanja svjedodžbe.

Drugi pristupnici koji nisu preuzeli potvrde prethodnih godina ne mogu ih preuzeti 17. srpnja 2019. godine na Pučkome otvorenom učilištu nego nakon toga datuma u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, nakon što pošalju osobne podatke na e-adresu dokumenti.dm@ncvvo.hr.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Odgovori