Pretraga

Dođite na besplatnu poduku o Strancu i Preobrazbi, koji su na popisu djela za esej na državnoj maturi

A- A+

U sklopu Srednjoškolskog književnog kluba, Klub Zona u Splitu danas (18. svibnja) će se održati besplatne pripreme za maturu iz Hrvatskog jezika i književnosti. Ovo je treća sezona druženja u književnom klubu, a ove godine svakog se tjedna obrađuju lektirni naslovi kao neka vrsta priprema za esej i test državne mature iz Hrvatskog.

Foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Dođite na poduku o naslovima, koje bi maturanti najradije željeli izbjeći na eseju iz hrvatskog jezika

Posljednja dva ovosezonska druženja Srednjoškolskog književnog kluba održat će se danas, 18. svibnja i 25. svibnja u Klubu Zona Split (Jerina 1). Ove su godine u sklopu te aktivnosti održavane svojevrsne besplatne pripreme za maturu iz Hrvatskog jezika iz književnosti. Svakog petka tako su se čitala i obrađivala lektirna djela, a teme predzadnjeg druženja, koje će se održati sutra u 19 sati, su Stranac i Preobrazba.

– I u trećoj sezoni srednjoškolci su prepoznali priliku da lakše razumiju ili na nov način dožive naslove s državne mature pa ne čudi što je u prvih pet druženja sudjelovalo više od 60 učenika. Od 13. travnja na druženjima petkom obradili smo deset lektirnih naslova, rekla je Irena Delonga Nešić, profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti te voditeljica Srednjoškolskog književnog kluba.

Osim toga, Klub Zona u Splitu tijekom svibnja održat će još nekoliko zanimljivih događanja, od kojih su neka na repertoaru već danas:

Predstavljanje: Klub slobodnog letenja Pegaz / četvrtak, 17.5. / 19:00
Srednjoškolski književni klub / petkom / 19:00
Večer modernih društvenih igara / subota, 19.5. / 20:00 – 00:00
Književna čajanka / utorak, 22.5. / 19:00
Izložba: Dobro temperirane gitare / subota, 26.5. / 18:00
Dance off večer / srijeda, 30.5. / 20:00 @Chillton

Share via
Copy link
Powered by Social Snap