Pretraga

Preko 7.000 maturanata sutra piše Fiziku: Pokušajte odgovoriti na barem 5 od 10 pitanja iz 2020.

A- A+

Sutra se na državnoj maturi polaže najpopularniji izborni predmet, Fizika. Prijavilo ju je 7.230 maturanata koji će imati 180 minuta za rješavanje 37 zadataka. Za ponavljanje smo izdvojili deset pitanja s prošlogodišnjeg ispita.

Foto: srednja.hr

Uvjerljivo najveći broj maturanata za izborni predmet na maturi odabrao je Fiziku. I tako je već nekoliko posljednjih godina. No, ocjene na ovom predmetu mature nisu nimalo bajne – unatoč tome što je lani spušten prag prolaznosti za taj predmet, najčešće ocjene na Fizici bile su jedinica i dvojka.

Maturanti koji sutra izlaze na ovaj ispit imat će ukupno tri sata za rješavanje 37 zadataka. Kako stoji u ispitnom katalogu iz Fizike, najviše dolazi s područja mehanike i elektromagnetizma. Pitanja s tog područja čine i najveći bodovni udio, zajedno 50%, a ukupan broj bodova kojeg pristupnici mogu ostvariti na Fizici je 60 bodova.

Sam ispit sastoji se od dvije ispitne cjeline – prva sadržava zadatke zatvorenoga tipa i njih je 25, a druga se sastoji od zadataka otvorenog tipa kakvih je ukupno 12.

Jedan od najboljih načina ponavljanja za ovaj ispit je kroz zadatke koji su se na ispitima pojavljivali prijašnjih godina. Za odgovaranje na pitanja potrebno je registrirati se u sustav kvizovi.srednja.hr, gdje možete odgovarati i na pitanja s drugih ispita mature.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Preko 7.000 maturanata sutra piše Fiziku: Pokušajte odgovoriti na barem 5 od 10 pitanja iz 2020.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap