Pretraga

Prijava u sustav za državnu maturu: provjeravajte podatke

A- A+


Izdvojeni članak

Državna matura: Ovako će izgledati pitanja na testu iz psihologije

Maturantica bjelovarske jezične gimnazije Morena ovaj put donosi svoje iskustvo oko prijave u sustav za državnu maturu. Morena napominje ako je bitno da svatko ima svoju Carnet lozinku, a glavna stvar na koju bi svi trebali dodatni paziti jest provjera svih podataka prije nego kliknete ‘potvrdi’. Donosimo vam njezino iskustvo, a više informacija možete pronaći na blogu Dnevnik jedne maturantice.

Nakon duge borbe oko toga hoćemo li dobiti više pinove i tanove, došli su! Rečeno nam je da provjerimo svoju Carnet lozinku koja nam piše na papiru koji smo dobili još u osnovnoj školi! Molim!? Gdje da ja to sada nađem nakon tih silnih godina? Ništa, put putujem prema tajništvu i pognute glave tražim da mi izvade ponovno taj famozni papir.

Izdvojeni članak

Tko je u pravu? Smotra fakulteta, Postani student, NCVVO ili glasine?

Provjera podataka najbitnija

Dođem doma, sjednem za laptop i sjetim se da sam jedne subote nakon dolaska iz grada promijenila lozinku i nema tog Boga da je se sjetim. U redu, idemo za bratov kompjuter! Uspješno se tako ulogiram u sistem prihvaćajući sve njihove zahtjeve. Vjerujte, ne morate ih sto puta prelistavati i čitati jer ionako ih morate prihvatiti želite li pristupiti maturi.

Provjerite osobne podatke! Dobro ih provjerite, a tek tada kliknite ‘potvrdi’ ! Naravno, mi jezičari, već smo uvidjeli da nešto nije kako treba, odnosno da nam ne pišu otac i majka u genitivu, a propisano je polje za upis. Nakon svih zavrzlama profesor informatike i naš koordinator za nacionalne ispite prof. Bosanac nam je rekao da možemo potvrditi unatoč tom nedostatku koji će se naknadno dopisati.

Provjerila sam podatke, ali ne valja mi adresa. Naime, u toku ove školske godine mijenjala sam adresu. Otišla sam do profesora koji mi je to morao promijeniti u takozvanoj e-matici. Uspješno obavljeno!

Klik prema ‘potvrdi’ .

Predmete birate do 1. veljače, a listu fakulteta i nakon rezultata ispita

Druga stvar koju morate provjeriti su vaše ocjene iz svih predmeta tokom sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja. Tu nije bilo nikakvih dodatnih bojazni niti grešaka. Još jednom kažem da dobro provjerite!

Klik prema ‘potvrdi’

Treći korak jest odabir fakulteta. Naime, još uvijek imamo (hvala Bogu) mogućnost od deset fakulteta staviti na listu!

Birate po svojim afinitetima i željama. Tako se meni na prvom mjestu nalazi Dizajn pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i dizajn vizualnih komunikacija pri umjetničkom fakultetu u Splitu, a na zadnja dva mjesta se nalaze novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti i medijski dizajn u Koprivnici.

JOŠ JEDNA BITNA INFORMACIJA!

Do 1.2.2013. zaključavate razine osnovnih i izbornih predmeta koje NE možete mijenjati, ali listu fakulteta možete mijenjati sve do i nakon rezultata nacionalnih ispita!

Tekst je preuzet uz dopuštenje autorice s bloga Dnevnik jedne maturantice.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap