Pretraga

Prijavi se i osvoji punu stipendiju od 26.000 eura za američki koledž

A- A+

Ako te zanima karijera u turizmu i uslužnim djelatnostima, prijavi na natjecanje koje organizira RIT Croatia, a na kojem možeš osvojiti jednu od 5 vrijednih stipendija za američki studij Service Managementa koji se izvodi u Dubrovniku. Pobjednik natjecanja osvaja punu stipendiju od 26.000 eura. Rok za prijavu je 10. travnja 2022.

Studenti na dubrovačkom kampusu na Danima karijera | foto: RIT Croatia

RIT Croatia je kampus prestižnog američkog sveučilišta RIT i već 25 godina izvodi američke sveučilišne studije koji studente pripremaju za međunarodne poslovne karijere. Već drugu godinu zaredom koledž organizira natjecanje za stipendije za mlade ljude koji žele razviti profesionalne karijere u području turizma; najbolji kandidat osvaja punu stipendiju za američki studij Service Managementa (Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima), a uz to se dodjeljuju još četiri vrijedne stipendije. Riječ je o četverogodišnjem američkom studiju iz područja turizma i srodnih industrija koji studente priprema za stručne i upravljačke pozicije u područjima ekonomije i turizma. Program studija je multidisciplinaran te nudi idealnu kombinaciju praktičnog iskustva i teorijskog znanja iz područja ekonomije, turizma i hotelijerstva te tzv. hard i soft vještina.

Studentica Ina Dizdarić: RIT Croatia nudi prilike za stjecanje iskustva u nekim od najvećih imena hotelske industrije

“Od malena sam uvijek puno putovala i boravila u hotelima, te me uvijek zanimalo kako to sve funkcionira iznutra. Tako sam se i odlučila studirati turizam,“ govori pobjednica prošlogodišnjeg natječaja, Ina Dizdarić. „Studiranje turizma na RIT Croatia za mene je posebno jer mi nudi praksu kroz studiranje, kao i razne prilike za stjecanje iskustva u nekim od najvećih imena hotelske industrije. Nastavnici me kroz praktične zadatke pripremaju za rad u raznim situacijama i stimuliraju rješavanje raznih izazova, što je puno bolje od suhog učenja teksta.”

Studenti su tijekom studija obvezni odraditi najmanje 800 sati stručne prakse, što im osigurava vrijedno radno iskustvo i pomaže prilikom zapošljavanja. U Hrvatskoj i diljem svijeta, studenti praksu izvode u tvrtkama poput Admirals Cove (SAD), Direct Booker, Dorchester Collection (SAD), Falkensteiner Hotels and Resorts, Hilton Podgorica, Emirates palace (UAE) HTP Korčula, La Bagnaia Golf & Spa Resort Siena-Curio Collection by Hilton, Maistra, Maslina Resort, Le Meridien Lav, Meneghetti wine hotel te Valamar Riviera d.d.

Zašto se prijaviti? Puna stipendija i relevantno radno iskustvo već tijekom studija

  • Fond stipendija od 84 500 eura: RIT Croatia dodjeljuje 5 vrijednih stipendija
  • Pobjednik osvaja punu stipendiju + ekskluzivni RIT Croatia paket
  • Jedan studij + američka i hrvatska diploma = međunarodna karijera
  • Fokus na praktično: tijekom studija čeka te 800 sati obvezne stručne prakse u području studija
  • Turizam je jedna od najdinamičnijih industrija u svijetu koja nudi neograničene mogućnosti za razvoj izazovne karijere
  • Kvalitetno obrazovanje je ključno jer poslodavci traže kvalitetne i visokoobrazovane ljude

Uz spomenuto, studiranje na RIT Croatia studentima donosi i druge prednosti: studij na engleskom jeziku, program razmjene studenata među kampusima RIT-a (SAD i Dubai), međunarodno okruženje, individualizirani pristup studentima, i konačno, visok postotak zapošljavanja nakon diplomiranja.

Kako se prijaviti?

Na natjecanje se mogu prijaviti maturanti i osobe koje su u prethodne dvije godine završile srednju školu. Detaljne informacije o procesu prijave i natjecanju nalaze se ovdje.

Rok za prijavu je 10. travnja 2022.

Rok za prijavu je 10. travnja 2022., a više informacija o natjecanju dostupno je ovdje.

Za više informacija kontaktiraj Odjel za upise RIT Croatia elektroničkom poštom ([email protected]) ili telefonom (Zagreb: + 385 (0) 1 643 9100; Dubrovnik: + 385 (0) 20 433 000).

Share via
Copy link
Powered by Social Snap