Pretraga

Prijavite se na besplatnu probnu maturu!

A- A+

Otvoreno učilišta Algebra nakon prošlogodišnjeg uspjeha i ovog ožujka organizira besplatnu Probnu maturu. Testiranja će se provoditi u deset hrvatskih gradova. Rok za prijave počeo je u ponedjeljak 26.siječnja, a Algebrina matura je sasvim besplatna.

Prošlogodišnji projekt ‘Probna maturaOtvorenog učilišta Algebra polučio je golem uspjeh privukavši 1500 maturanata na besplatnu provjeru znanja. Potaknuti dobrim rezultatom u Algebri su odlučli i ove godine omogućiti srednjoškolcima da nekoliko mjeseci prije mature provjere svoje znanje na najbolji mogući način. 

Provodi se u 10 gradova

Probna matura se provodi 7. ožujka 2015. godine u deset gradova diljem Hrvatske.
U Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Sisku i Kutini će maturanti moći provjeriti znanja iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika. Ispiti će se polagati na A i B razini, a učenike očekuju originalni zadaci kakve nisu mogli sretati u priručnicima, ali odgovaraju tipskim zadacima kakvi se pojavljuju na mature.

Izdvojeni članak

Hrvatski maturanti u zadnjih pet godina ne pokazuju veliki interes za STEM fakultete

Probna matura piše se po svim pravilima mature (jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka), što znači da će maturanti koji pristupe ovom testiranju doživjeti pravo iskustvo kakvo ih čeka za par mjeseci. 

Ograničen broj mjesta

– S obzirom da se Probna matura simultano provodi na svih deset lokacija te da učenike očekuju isti ispiti, ovo je jedinstvena prilika da oni sami provjere kako stoje sa znanjem kada se usporede s vlastitom generacijom. To je nešto što ne mogu dobiti na drugi način. Budući da smo prošle godine proveli i opsežno istraživanje o ulozi i posljedicama stresa kod maturanata, a kojega stvara upravo polaganje mature, smatramo da su pravovremena procjena znanja i upoznavanje situacije ono što im taj stres može u konačnici smanjiti i ujedno povećati sigurnost prilikom izlaska na pravi ispit, zaključuje Klaudija Šarkanj, specijalistica za karijerno savjetovanje u Algebri.

Probna matura Otvorenog učilišta Algebra namijenjena je svim zainteresiranim maturantima, neovisno o tome na koji se način pripremaju za ispit prave državne mature. Nakon polaganja probnog ispita, svi oni koji mu pristupe u najkraćem će mogućem roku elektroničkom poštom primiti rezultate ispita.

Prijave su otvorene 26. siječnja, a polaganje Algebrine Probne mature je besplatno.
Budući da je broj mjesta na Probnoj maturi ograničen, zainteresirani učenici trebaju se čim ranije prijaviti putem web stranice www.drzavnamatura.hr/probna-matura.