Pretraga

Prijemni postupci na Visokoj školi Aspira već u travnju: Evo kada se održavaju u Zagrebu i Splitu

A- A+

Vrijeme državne mature sve je bliže, a zbog svega toga teško je uopće misliti i o prijemnim ispitima i prijavama na faks. Ali, pronašli smo jedno visoko učilište koje prijemne postupke za svoje studijske programe provodi prije mature. Riječ je o Aspiri, a evo koje zanimljive studijske programe tamo možete upisati!

Dani karijera 2020. na Aspiri | foto: Aspira

Aspira je visoka škola koja već 12 godina obrazuje studente za rad na vrlo popularnim pozicijama, a trenutno održavaju nastavu u Splitu i u Zagrebu. Kao Visoka škola provode četiri preddiplomska stručna programa: Hotelijerstvo i turizamGastronomijaRačunarstvo i Sportski menadžment te specijalistički diplomski Sportskog menadžmenta i diplomski studij Hotelijerskog i turističkog menadžmenta. Osim studijskih programa provode i cjeloživotno obrazovanje u velikom broju različitih područja.

Ono čime se ističu od ostalih je stručna praksa koju studenti moraju odrađivati od prve godine studija, a nerijetko to čine i u inozemstvu. Upravo zbog toga studenti po završetku ovog studija u potpunosti su pripremljeni za sve što ih čeka jednom kad dobiju diplomu.

Također, Visoka škola Aspira organizira pripreme za državnu maturu za glavne predmete, ali i za izborne predmete Fiziku, Politiku i gospodarstvo, Psihologiju, Sociologiju, Likovnu umjetnost, Informatiku te pripreme za studij kineziologije i studij arhitekture (crtanje).

Prijemni postupak za sve koji se žele upisati na Aspiru organiziraju u Splitu, 4. travnja te u Zagrebu 18. travnja. Svi koji žele ići na taj prijemni postupak, moraju se prijaviti putem ovog linka.

Studij Hotelijerstva i turizma

Na Aspirinom preddiplomskom i diplomskom studiju Međunarodnog menadžmenta u Hotelijerstvu i turizmu moguće je izabrati čak tri studijska smjer:  Hotelski menadžment, Destinacijski menadžment te Gastronomiju.

Studij Hotelskog menadžmenta upoznaje studente s hotelijerstvom na vrhunskom nivou. Aspira studentima pruža mogućnost da stručnu praksu odaberu u hotelima kao što su Hilton, Kempinski, Park, Le Meridien Lav, Sheraton, Esplanade te u tvrtkama poput ACI Marine koje su ujedno i partneri visoke škole Aspira. Studij Destinacijskog ili turističkog menadžmenta (DMO i DMC) priprema studente za karijeru u svim aspektima turizma. Za razvoj destinacije, odnosno turističke kompanije, važna je uloga posrednika pri spajanju turista s uslugom koju traže. Turističke zajednice i agencije samo su najočitije prilike za zapošljavanje destinacijskih menadžera.

Studentice studija hotelijerstva i turizma | foto: Aspira

Studij Gastronomije

Studenti Gastronomije od prve godine uče u najmodernijem kuhinjskom praktikumu od istaknutih stručnjaka iz domovine i inozemstva. Među mentorima se izdvajaju nositelji Michelinovih zvjezdica Vincenzo Guarino i Roberto Cerea, Ivan Pažanin, Michael Noss, Hrvoje Zirojević, Dino Galvagno, David Skoko, Filip Horvat, Damir Modrušan te  mnogobrojni drugi velikani ugostiteljstva koji na tjednim radionicama predstavljaju suvremene trendove u gastronomiji. Studenti uz to uče i od uspješnih primjera na terenskoj nastavi i brojnim studijskim putovanjima.

Studenti Aspire s profesorom i popularnim chefom Ivanom Pažaninom | foto: Aspira

Studij Računarstva

Aspirin Studij Računarstva također je osmišljen u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima, okrenut praksi, baziran na primijenjenom poslovanju u području informatike i računarstva te kao takav generira zapošljavanje kadrova. U cilju svakodnevnog praćenja najnovijih dostignuća naglasak je stavljen na rad u malim grupama pod vodstvom mentora kao i rad na primjerima iz prakse. Studenti imaju mogućnost stručnu praksu odraditi kod nekog od mnogobrojnih Aspirinih partnera. Riječ je o priznatim i uspješnim IT tvrtkama (Atos, Adriatic.hr, Procedo, Analyticom, HR Cloud, Locastic, Manas, Megatrend Poslovna Rješenja, Shift,  Travel Soft, Sedam IT, Tapko, Typeqast, Span, Profico i drugi).

Omogućeno im je i  sudjelovanje na međunarodnim IT konferencijama i radionicama potičući na taj način proaktivnost i uključenost u informatičku industriju, a najbolji primjer za to su Shift i BlockSplit konferencija.

Studenti računarstva na predavanju | foto: Aspira

Studij Sportskog menadžmenta

To je prvi studijski program pokrenut na Aspiri, a izvodi se na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Domaći i strani predavači pripremaju studente za upravljačke funkcije u sportskim društvima i drugim poslovnim sustavima. Brojni uspješni sportaši nakon završetka profesionalne karijere u sportu odluče se upravo za studij Sportskog menadžmenta. Rukometaš i reprezentativac Kauboja Marko Mamić, vaterpolisti Anđelo Šetka, Marko Bijač, Leo Kreković i Loren Fatović samo su neki od poznatih sportaša koji studiraju na Aspiri. Studijski program temelji se na stručnoj praksi koja se odrađuje na prestižnim sportskim natjecanjima i manifestacijama, a veliki broj studenata pronađe zaposlenje upravo u tvrtkama ili organizacijama u kojima su odrađivali stručnu praksu.

Studenti Sportskog menadžmenta na Aspiri koji su osvojili prvo mjesto na Case Study natjecanju | foto: Aspira

Više informacija o studijima pročitaj ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap