Pretraga

Prijemni za logopediju u Rijeci bit će online već sljedeći mjesec, počele su prijave

A- A+

Logopedija je najpoželjniji studij među maturantima, a od prošle godine može se studirati i na Sveučilištu u Rijeci. Sama prijava studija u sustavu Postani student nije dovoljna, nego maturanti dodatno moraju popuniti online prijavu prijemnog ispita. On će se održavati od 7. lipnja i to online putem.

Ilustracija: Pexels

Na Sveučilištu u Rijeci je još prošle godine pokrenut studij logopedije, jedan od najpoželjnijih među maturantima. I ove godine upisuje se 30 novih studenata.

Maturanti popunjuju posebnu prijavu uz Postani student

Prilikom upisa ovog studija provodi se dodatna provjera koja uključuje procjenu jezično-govorno-glasovnog statusa. Kako bi mu pristupili, maturanti uz prijavu putem sustava Postani student moraju ispuniti online obrazac  te uz njega priložiti potvrdu školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij, koja ne smije biti starija od šest mjeseci. Neki od zdravstvenih zahtjeva koje maturanti moraju zadovoljiti su prosječno kognitivno, emocionalno i perceptivno funkcioniranje, uredna ravnoteža, stabilno stanje svijesti, uredan vid i sluh i sl.

Uz prijavu se prilaže i dokaz o uplati troškova dodatne provjere koji iznose 250 kuna.

Prošlogodišnji pristupnici

Pristupnici koji su pristupili dodatnoj provjeri u 2020. godini na Sveučilištu u Rijeci moraju priložiti dobivenu potvrdu od strane Sveučilišta u Rijeci. Također, prošlogodišnji pristupnici ne prilažu novu potvrdu nadležnog specijalista školske medicine o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima i ne vrše plaćanje troškova dodatne provjere.

Dodatne provjere se održavaju od 7. lipnja

Same prijave za provjeru jezično-govorno-glasovnog statusa započele su u ponedjeljak, 3. svibnja te će trajati sve do 4. lipnja. Dodatno testiranje provodit će se od 7. lipnja, i to online, kako navode sa Sveučilišta, zbog epidemiološke situacije. Maturanti koji prijave ovaj studij na e-mail će dobiti točan datum i termin održavanja dodatne provjere te su zamoljeni da taj taj termin poštuju i u točno navedeno vrijeme putem dobivene poveznice pristupe provjeri. Potrebno je pripremiti osobnu iskaznicu, te olovku i papir, piše u uputama, a procijenjeno vrijeme provjere je između 10 i 15 minuta. Maturanti iz opravdanih razloga, poput preklapanja termina s ispitom mature, tehničkih poteškoća ili zdravstvenog pregleda, mogu zatražiti promjenu termina.

A kako bi se online provjera mogla provoditi, sveučilište je izdalo i upute s tehničkim preduvjetima koje pristupnici moraju imati:

  • računalo / prijenosno računalo s funkcionalnom integriranom ili vanjskom prednjom kamerom, zvučnikom i mikrofonom (molimo unaprijed provjerite ispravnost)
  • stabilna internetska veza
  • dodatna provjera održat će se korištenjem platforme Microsoft Teams kojoj možete pristupiti preko mrežnog poslužitelja na poveznici ili preko aplikacije ukoliko istu imate instaliranu na računalu koje koristite
  • ukoliko nemate potrebnu opremu koja zadovoljava tehničke preduvjete, molimo da na vrijeme osigurate uvjete. Ako imate poteškoća (nestabilna internetska veza kod kuće, izostanak internetske veze ili opreme), predlažemo kontaktirati koordinatora za državnu maturu u matičnoj školi te obaviti provjeru u školskoj knjižnici ili informatičkoj učionici
  • osigurajte miran i dobro osvijetljen prostor u kojem ćete boraviti za vrijeme online procjene
  • molimo pristupnike da otvore račun na platformi Skype  kako bismo u slučaju tehničkih poteškoća imali osiguran drugi kanal komunikacije
  • u slučaju tehničkih poteškoća, pristupnici će biti kontaktirani elektroničkom poštom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap