Pretraga

Priprema za maturu: U par minuta saznajte sve o liku i djelu Slavka Mihalića

A- A+

Kako bi maturantima olakšali pripremu za državnu maturu i omogućili lakše shvaćanje književnih djela, iTHEom, udruga studenata filoloških smjerova Filozofskog fakulteta u Splitu odlučila je pokrenuti vlastiti, televizijski kanal na YouTubeu. Tako su objavili već šesti po redu video, a ovoga puta obradili su lik i djelo pjesnika Slavka Mihalića.

Screenshot:YouTube

Udruga iTHEom objavila je novi, šesti po redu, video kojim pomaže maturantima u pripremi za Državnu maturu iz hrvatskoga jezika.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Priprema za maturu: Sve što trebate znati o liku i djelu A.B. Šimića

Ovog se puta ekipa Splićana pozabavila pjesnikom Slavkom Mihalićem s obzirom na to da se krugovaši i razlogovci obrađuju na samom kraju godine pa maturanti njegovo pjesništvo često ne stignu usvojiti i doživjeti na pravi način.
Video započinje urnebesnim skečom u kojem dvije mlade stalkerice, fantastična glavna zvijer Andrea Knezović u debitantskom nastupu i njezina vjerna pomoćnica Karla Kozina, uhode ljubitelja Mihalića (Robert Aralica) i njegova prijatelja (Ante Jure Kozina), praveći se da su i one velike obožavateljice Mihalićeve poezije. Nizom „slučajnih“ susreta djevojke se sve više približavaju zbunjenom i pomalo uznemirenom dvojcu dok ih na kraju konačno ne ugrabe. 

Video se nastavlja predstavljanjem života i stvaralaštva Slavka Mihalića te analizom triju njegovih pjesama – Majstore ugasi svijeću, Prolazim Zrinjevcem, dotiče me more te Približavanje oluje. Ulogu pripovjedačica ovoga su puta podijelila poznata lica – Lucija Andreis i Andrea Jović. Svu montažu odradila je genijalna Dorotea Grgatović, a valja istaknuti i zasluge Kristine Šimić koja je pomogla u sastavljanju teksta za video te Josipa Baruna koji je poslužio kao nosač na snimanju. 

Zbog približavanja mature, iz iTHEoma poručuju kako planiraju ubrzati tempo objave novog sadržaja, a sljedeći puta na redu je jedno strano djelo. Kako ga ne biste propustili, preporučujemo da ove kreativne studente svakako popratite na Facebooku, gdje im se možete i sami javljati sa svojim konstruktivnim prijedlozima i kritikama.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap