Pretraga

Prolazite li B razinu Matematike? Pokušajte skupiti 12/12 na prošlogodišnjim zadacima

A- A+

Suprotno od situacije na maturi iz Hrvatskog, već tradicionalno više maturanata piše osnovnu nego višu razinu Matematike. Ispit Matematike na B razini polaže se u utorak, a prijavilo ga je čak 19.862 maturanata. Za ponavljanje smo izdvojili 12 prošlogodišnjih zadataka.

Foto: srednja.hr

Sutra se na ljetnom roku državne mature polaže ispit Matematike na osnovnoj razini. Prema ispitnom katalogu NCVVO-a za taj predmet, ispit će sadržavati 16 zadataka višestrukog odabira i 12 zadataka produženog odgovora te traje maksimalno 150 minuta.

Tih 28 zadataka donosi 40 bodova, a iako se za svaku godinu određuje zaseban prag prolaznosti za svaki od ispita, napomenimo kako je prošle godine on iznosio svega 25%.

Jedan od savjeta za pripremu ovog ispita je vježbanje zadataka koji su se u ispitima pojavljivali prijašnjih godina. Za posljednju provjeru znanja prije ispita izdvojili smo tako 12 prošlogodišnjih zadataka, a za njihovo rješavanje potrebno je registrirati se u sustav kvizovi.srednja.hr.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Prolazite li B razinu Matematike? Pokušajte skupiti 12/12 na prošlogodišnjim zadacima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap