Pretraga

Promjene koje dolaze 1. 7. 2018. za sve vas koji želite studirati u UK

A- A+

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju hrvatski radnici dobili su mogućnost zapošljavanja bez obveze ishođenja radne dozvole u bilo kojoj zemlji članici Europske unije. Zemlje članice EU imale su mogućnost odgode pridržavanja tog načela Europske unije o slobodnom kretanju radnika, a tu mogućnost su iskoristile Austrija, Nizozemska, Slovenija i Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske. Sjajne vijesti su stigle iz UK-a još prije mjesec dana, a to je da će se ukinuti ograničenja za hrvatske radnike na britanskom tržištu rada. No, ukidanje takvog ograničenja imat će posljedice i na hrvatske studente koji trenutno studiraju ili planiraju studirati u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Od 1. srpnja ove godine otvara se tržište za hrvatske radnike u Ujedinjenom Kraljevstvu. To znači da će se svi hrvatski državljani moći priključiti britanskom tržištu rada i biti jednaki kako britanskim, tako i svim europskim građanima koji rade u Ujedinjenom Kraljevstvu. No, što je sa studentima hrvatskim državljanima koji studiraju ili planiraju studirati u Velikoj Britaniji?

Hoće li im se povećati prava nakon 1. srpnja 2018.? Hoće li moći raditi part-time poslove uz studiranje? Otvaraju li im se nove mogućnosti stipendiranja? Hoće li britanska vlada pripomoći financiranju njihovog studiranja?

To su samo neka od pitanja na koja će odgovarati predstavnik jednog od najboljih britanskih sveučilišta Coventry University, 26. travnja u Pierottijevoj 5, u Zagrebu. Naime, Integral Edukacijski Programi, organiziraju prezentaciju na kojoj će biti predstavljeno sveučilište Coventry University, ali i općenito studiranje u Ujedinjenom Kraljevstvu s obzirom na nove regulative koje stupaju na snagu od srpnja ove godine.

Uz to, biti će predstavljeni svi detalji oko potrebne dokumentacije za prijavu, rokovima prijava, načinima prijava, financiranju troškova života i smještaja te dostupnim stipendijama za hrvatske studente. Jer stvari se nakon 1. srpnja zaista mijenjaju!

Za sve studente koji se žele prijaviti na studij na navedenom Coventry University-ju organizirano besplatno polaganje ispita engleskog jezika koji je uvjet za upis. Ispit engleskog jezika koncipiran je kao 20-minutni intervju s predstavnikom Coventry University-ja. Ako želiš prisustvovati potrebno je prijaviti se na linku.

Coventry University nalazi se među 12 najboljih sveučilišta Ujedinjenog Kraljevstva, a nudi studije iz područja umjetnosti i humanistike, inžinjeringa, okoliša i računarstva, zdravstva te ekonomije i prava. Imaju kampuse u Coventryju, Scaraboroughu i Londonu.

Prezentacija i ispit iz engleskog jezika će se održati 26. travnja u uredu Integrala, na adresi Pierottijeva 5, Zagreb. Termini ispita engleskog jezika će se javiti svakom od prijavljenih individualno, a održavat će se u razdoblju od 12 do 16 sati. Svi koji planiraju pisati test engleskog jezika moraju se javiti agenciji IntegralEdu najkasnije do 24. travnja. Prezentacija predstavnika Coventry University-ja počinje u 18:00.

Više informacija o prezentaciji možeš saznati na Facebook događaju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap