Pretraga

Prošao je prvi obvezni ispit: Evo koje ocjene maturanti očekuju iz Engleskog jezika

A- A+

Prošlog četvrtka maturanti su pisali prvi obvezni predmet na maturi – Engleski jezik. Ispitu je pristupilo više od 25 tisuća maturanata. Višu razinu polagalo je više od 16 tisuća pristupnika, a nižu razinu nešto više od osam i pol tisuća maturanata. Na našem portalu proveli smo anketu gdje smo pitali maturante koju ocjenu očekuju iz Engleskog. Većina ih očekuje prolaz, no neki misle kako će pasti ispit.

državna matura ocjena

Foto: srednja.hr

U našoj anketi sudjelovalo je ukupno 2.393 ispitanika, zaključno s današnjim danom u 14 sati i 45 minuta. Pitali smo maturante koju ocjenu očekuju iz Engleskog jezika kojeg su pisali u četvrtak, neovisno o tome koju razinu su polagali. Rezultati su pokazali kako ih većina očekuje prolaz, no neki smatraju kako će ipak pasti ispit.

Najveći postotak, njih 30,70 posto, smatra kako će iz Engleskog jezika dobiti ocjenu vrlo dobar (4), a njih 26,81 posto misli kako će iz Engleskog dobiti ocjenu odličan (5). Ocjenu dobar očekuje 20,58 posto ispitanika naše ankete te ocjenu dovoljan njih 16,27 posto.

 

Pad očekuje najmanji broj maturanta koji su sudjelovali u našoj anketi, njih 5,73 posto što je 137 ispitanika od njih ukupno 2.393. Nakon ispita razgovarali smo s maturantima koji su polagali nižu i višu razinu te možete pročitati njihove dojmove oko ovogodišnje mature iz Engleskog jezika.

Od idućeg tjedna pa sve do 23. lipnja na redu su ispiti iz izbornih predmeta, a kalendar s važnim datuma za ljetni i jesenski rok državne mature možete pronaći ovdje. Sutra je na redu ispit iz Biologije pa ako izlazite na taj ispit, ovdje možete provjeriti što vas sve očekuje.