Pretraga

Prvi donosimo detalje norijade u Zagrebu: Doznajte tko će ove godine nastupati na Bundeku

A- A+

I zagrebački će maturanti u utorak, 22. svibnja, na poseban način obilježiti završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Dan zagrebačkih maturanata započinje na središnjem gradskom Trgu bana Jelačića gdje se očekuje okupljanje 5.000 učenika, a program se nastavlja na Bundeku gdje ih se očekuje još 3.000.

Norijada 2017 foto: Ivan Božić|srednja.hr

Program proslave Dana zagrebačkih maturanata počinje u 11 sati na Trgu bana Jelačića. Ondje je predviđeno okupljanje oko 5.000 maturanata, koje će zabavljati i animirati DJ Turk, Damir Ludvig, DJ GoCut, Marko Petar Orešković te Miss Mile.

Izdvojeni članak

Doznali smo kako će izgledati ovogodišnja norijada u Zagrebu: Zabranjeno unošenje alkohola na Bundek

Kako su nam kazali iz Gradskog ureda za odnose s javnošću, svim okupljenima će se u 11:55 sati obratiti gradonačelnik Milan Bandić koji će točno u podne, već tradicionalno, povesti povorku s maturantima od Trga bana Josipa Jelačića prema jezeru Bundek.

– Povorka se na Bundeku očekuje oko 13,30, gdje će se slavlju pridružiti još otprilike 3.000 maturanata. Voditelj programa na Bundeku, koji će trajati do 21,00 sat, bit će animator Marko Petar Orešković, a organiziran je i bogat glazbeni program u kojem će sudjelovati DJ Ace, TurkThe DJ, DJ James Warren, Astralisteam, DJ Kaane, Jakša Jordes, Surka-Beatbox te kao specijalno iznenađenje CONNECT live i zagrebački školski bendovi, kažu iz Ureda za odnose s javnošću.

Napominju i kako će u parku Bundek u svrhu sigurnog i dostojanstvenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme održavanja programa dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba. U park Bundek neće biti dozvoljeno unošenje alkoholnih pića, staklene ambalaže, niti ostalih neprimjerenih sredstava.

– Nakon završetka programa, radi lakšeg i bržeg povratka učenika svojim domovima, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza, napominju iz Grada.

Povorku maturanata i na putu do Bundeka pratit će zdravstvena ekipa, prometna policija i zaštitari, a trasa kretanja kolone je: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Bundek.

Više o norijadi 2018. čitajte na sljedećim poveznicama:

ZET zbog norijade uvodi velike izmjene u voznom redu: 6 tramvaja mijenja trase, a bit će i obustavljanja prometa

Doznali smo kako će izgledati ovogodišnja norijada u Zagrebu: Zabranjeno unošenje alkohola na Bundek

Pripreme za norijadu već su počele: Evo kako će one izgledati u Osijeku i Varaždinu

[FOTO i VIDEO] Ludilo je krenulo, maturanti zavladali ulicama: Na sjeveru Hrvatske već se naveliko ‘nori’

Gradonačelnik otpilio maturante pa se osjećaju izigrano i bezvrijedno: Ništa od dodatnog dana za norijadu u Koprivnici

Učenici revoltirani: Zbog utakmice Hajduk-Dinamo odgođena im je norijada!

Maturantski bunt urodio plodom: Norijada će se održati u odavno poznatom terminu

Maturanti pobijedili, konačan dogovor je pao: Evo gdje se zbog Dinama i Hajduka premjestila norijada

Copy link
Powered by Social Snap